sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Britanniasta, rakkaudella

tunnetila: namnamnam

Image and video hosting by TinyPic

Meni sitten ajatus "käyn maalaismarkkinoilla ja ostan kotimaisia terveellisiä herkkuja naposteltavaksi" täysin pieleen. Tarkoituksena oli ostaa kotimaisia omenoita, retiisejä, kukkakaalia yms. mutta tulin kotiin mukanani pussillinen kermakaramelleja (vai miten suomentaisitte fudgen?).

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Miksi, voi miksi Hakaniemen torin maalaismarkkinoille oli pystytetty The British Fudge Companyn koju täynnä herkkuja?! Pöydät notkuivat erilaisia käsintehtyjä nougat- ja kermakaramelleja, makuina mm. mansikka-vanilja, lakritsi, vanilja-pähkinä, hasselpähkinä, suklaa-appelsiini, suklaa-minttu, kookos, amaretto, minttu-macaroon jne. Voi nam! Herkut myytiin painon mukaan ja kun jokainen pala oli täyttä tavaraa niin pieni pussillinen maksoi maltaita enkä raaskinut ostaa kaikkea mitä olisin halunnut maistaa.

Image and video hosting by TinyPic

Ihastuttava kojun henkilökunta palveli asiakkaitaan englanniksi ja heitteli sekaan sanoja myös suomeksi. On ihanan brittiläistä tulla ostotilanteessa kutsutuksi nimellä "sweetheart" kassalla työskentelevän rouvan toimesta.

Kun nyt katselen omaa (säälittävän pientä) herkkukulhoani ja vertaan sitä kuvissa esiintyvään herkkupaljouteen taidan kipaista torille vielä uudestaan. Shhhhhhh, älkää kertoko kenellekään!

10 kommenttia:

 1. Eikä, toi sama koju oli viikko sitten Tukholmassa!! Enkä ostanu, ku en osannu päättää! Nougatia ostin kyl.

  VastaaPoista
 2. AnneVee: Oikeesti?! Nyt äkkiä hyppäät ratikkaan ja menet ostamaan ne mitä viimeksi jäi ostamatta. (Mua jo vähän etoo mutta ei se mitään, täytyy vielä paria laatua maistaa.. ;))

  VastaaPoista
 3. Ratikka ei Nina hyvä kulje Kontulaan asti.:D

  VastaaPoista
 4. AnneVee: No hitto! :) (Miksi mä muistelin että asut Kalliossa/Kurvissa tai jossain siellä suunnalla??)

  VastaaPoista
 5. No siellä suunnalla joo, Kurvista vielä semmoset 12 kilsaa itään.:D

  VastaaPoista
 6. AnneVee: Sama suunta ja kaikki alkaa Koolla... ;)

  VastaaPoista
 7. Mistähän saisi selville, missä noita kojuja milloinkin on (tuolla kotisivuilla ei mielestäni kerrottu asiasta)? Näin yhden kesällä Porissa jazzkadulla, mutta silloin oli niin kiire ettei ehtinyt ostoksille. :(

  VastaaPoista
 8. .Nekku.: Voi ei, tämä oli AnneVeen mukaan Tukholmassa viime viikolla ja äh, missasit sen. :(

  Harmi etten tajunnut jututtaa henkilökuntaa ja kysellä missä ovat milloinkin. Heillä olisi ihan hyvin voinut olla joku lista jossa näkyy paikat.

  VastaaPoista
 9. Oooooh, mmmm. Harmi että meidän vaunulenkki kohdstui eilen Töölön suuntaan.

  VastaaPoista
 10. Onneli: Voi jos reittinne olisi kulkenut Hakaniemeen! Olisi ollut hurrrrjan kiva yllätys törmätä tuohon kojuun sattumalta. Nam!

  VastaaPoista