tiistai 20. syyskuuta 2011

Neuvosta vaari

tunnetila: ilo

Image and video hosting by TinyPic

Otin vinkeistänne kaiken irti ja voi että miten mieletön Joensuun reissu minulla olikaan! Suuri kiitos vinkkejä antaneille, teitte muutaman päivän lomastani äärimmäisen onnistuneen!

Shoppailin mm. Iso Myyssä, tein makuhermoja kutkuttavia ostoksia herkkukauppa Mokkamaasta, ihailin miljöötä ja ihmisten käsityötaitoja Taitokorttelissa, herkuttelin Hyve&Paheen wokilla (loistava idea, haluan samanlaisen myös Helsinkiin!) ja maistelin punaviiniä Wanhassa Jokelassa. Kolusin myös läpi Joensuun Taidemuseon ja Pohjois-Karjalan museon, molemmissa pidin kovasti näkemästäni. Söin täydellisen kakkupalan Houkutuksessa, La Passionen illallisrisotto vei kielen mennessään, varsinkin kun risoton huuhteli alas raikas sisilialainen valkoviini. (Tunnelmaa tosin latisti hieman se, että olin seuralaiseni kanssa ravintolan ainoa asiakas. Olimme kääntyä ovelta kun huomasimme paikan olevan tyhjä, mutta onneksi uskaltauduimme sisään, ruoka oli herkullista.)
Ai niin, ruoasta vielä sen verran että minulle vinkattu lounas Aadassa oli enemmän kuin hintansa arvoinen ja kehuttuun kiinalaiseen yritimme myös mutta emme mahtuneet, paikka oli tupaten täynnä.


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

trenssi Benetton, huivi Gina Tricot,
mekko Hanna Saren for Seppälä,
laukku Chanel, kengät Vagabond


Kävin perjantaina katsomassa Joensuu Areenalla Forests for Future -seminaariin liittyneen Eco Fashion - kotimaisen ekologisen muodin muotinäytöksen. Lähes tyhjä areena oli hyvin kolkko paikka järjestää näytös, mutta paikallisin voimin oli saatu aikaan kelpo show. Mallit olivat paikallisen mallitoimiston listoilta ja joensuulainen tanssiryhmä väritti näytöstä tanssinumeroillaan. Lavalla nähtiin mm. Valkyrian Designs, Noolan, Second Chance, Yalo ja monia muita. Yllätyn aina kotimaisen ekologisen vaatesuunnittelun monipuolisuudesta ja kerta toisensa jälkeen päätän tutustua kiinnostaviin merkkeihin tarkemmin. Josko nyt jaksaisin käydä tuon haasteen kimppuun.

Parasta reissussa oli kuitenkin joka päivä lounastreffit (ja yksi illallinen) rakkaan ystävän kanssa. Ystävän, jota en ole kunnolla nähnyt moneen vuoteen. On ihan järjetöntä kun tajuaa, että viime vuosina olen tavannut useammin Yhdysvalloissa asuvia ystäviäni kuin ystäviäni Joensuussa tai Lappeenrannassa. Ihan älytöntä. Ja tällä Joensuun reissulla huomasin taas, mitä kaikkea kivaa kotimaa voi matkailijalle tarjota. On oikeasti turha lähteä jokaisella lomalla mahdollisimman kauas kun uusia elämyksiä voi saada myös muutaman tunnin junamatkan päässä! (Tämän kun muistaisi taas ensi kesän lomaa suunnitellessa...)


Ps. Olisin mielelläni laittanut postaukseen kuvia Joensuusta mutta jostain syystä Tinypic ei suostu lataamaan kuvia. Ärsyttävää! Postaus siis kuvitettu erittäin itsekkäästi omilla kuvillani (jotka on kyllä otettu Joensuussa mutta siirretty koneelle jo aiemmin). Ha!

4 kommenttia:

 1. Hienoa, että oli kiva reissu!

  Se Joensuu Areena on kyllä semmonen hehtaarihalli, että aika iso tapahtuma saa sen kokosessa kaupungissa olla että tulee täyteen... Tosin esim. messuilla on kiva, kun ei tule mitään yletöntä ahtautta kierrellessä.

  VastaaPoista
 2. Tinny: Kiitos Tinny tosi paljon vinkeistä, ne tulivat kaikki käyttöön. Sain ihan älyttömän positiivisen kuvan Joensuusta. Kuva olisi ollut ihan varmasti huonompi jos olisin haahuillut kaupungilla yksin ilman vinkkejänne.

  Ja juu, areena oli kyllä valtava. :)

  VastaaPoista
 3. Kivaa että oli onnistunut reissu, vaikka joensuu ei ehkä olekaan parhaimmillaan tähän aikaan vuotta. Se on niin kesäkaupunki, vähän samanlainen, kuin kuopio. Syödä ainakin kerkesit monessa paikassa :D Kotimaan matkailusta pitäisi tosiaan ottaa enemmän irti, samanlaisella innolla tutustua kaupunkeihin ja näyttelyihin, kuin mitä tekee ulkomaan reissuilla.

  VastaaPoista
 4. Ulrika: Mä en mitään muuta Joensuussa tehnytkään kun söin! :) Mutta kiitos sinullekin näytösvinkistä, en olisi ikinä hoksannut tuota itse.

  VastaaPoista