torstai 8. syyskuuta 2011

Pyllerömekko ja maalatut kengät

tunnetila: löytöjä omasta kaapista

Image and video hosting by TinyPic

Ostin pylleröhelmaisen mekon Pariisista vuonna 2007. Tai 2008. En muista. Joka tapauksessa ostohetkestä on jo monta vuotta mutta mekkorakkaus ei osoita hiipumisen merkkejä. Viime vuonna mekko jäi syystä tai toisesta vähemmälle käytölle, mutta nyt, vuoden levättyään, se tuntuu taas kuin uudelle. Mekko on jo ihan haalistunut, ei ole enää sysimustaa nähnytkään, mutta silti tykkään siitä kovasti.

Mekon seuraksi päivän työasuun valikoitui niin ikään vuosia vanhat jalkineet, pari vuotta sitten uuden värin suutarin käsittelyssä saaneet kiilakantaiset remmikengät. Käytin kenkiä ensin konjakinruskeina, sitten maalautin ne mustaksi ja käytin niitä taas. Viime kesänä nämäkin kengät jäivät kenkäkaappiin unholaan kunnes tänä kesänä taas otin ne esille. Ja uskokaa tai älkää, myös nämä, olisiko kuusi vuotta vanhat kengät, ovat taas ihan lempparit. Parhautta!

Image and video hosting by TinyPic

mekko Chevignon Paris, kengät 100% Donna

Vanhoja vaatteita ja asusteita kannattaa välillä hieman lepuuttaa ja pistää syrjään vaatekaapissa. Jos ne ovat aitoja lemppareita niin pieni tauko piristää, ja kun vaatteen kaivaa uudelleen esiin kuherruskuukausi voi taas alkaa. Minustakin tuntuu että olisin saanut kerralla kokonaan uuden lempiasun!

9 kommenttia:

 1. Onpa tosi kaunis mekko, kyllä minäkin käyttäisin hyvillä mielin vuodesta toiseen. :)

  VastaaPoista
 2. .Nekku.: Kiitti! Muistan kun ostaessani mietin tosi pitkään onko mekko hintansa arvoinen ja jätin ostamatta. Meni pari tuntia ja oli pakko palata takaisin. Onneksi palasin, mekkoa on käytetty näinä vuosina hintansa edestä ja enemmänkin!

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko, en ihmette, että säilyy lempparina pidempäänkin :)
  Itsellä käy yleensä niin, jos jotain vanhaa vaatetta lepuuttaa vaatekaapissa, ei se sitten uudelleen löytyessään enää mahdukaan päälle :D Vaatteet siis todistettavasti kutistuu kaapissa odotellessaan.

  VastaaPoista
 4. Satu: Tuo vaatteiden kutistuminen kaapissa on kyllä ärsyttävää! Onneksi tämä mekko on väljää mallia eikä ole päässyt vuosien aikana liikaa kutistumaan. ;)

  VastaaPoista
 5. Pyllerömekko XD Ihana, ja varmasti hintansa väärti. Minäkin unohdan jonkun vaatteen/ kenkäparin komeroon ja sitten se onkin kuin uusi :) Tosin mullakin komero kutistaa vaatteita ;-)

  VastaaPoista
 6. HeidiV: Mistä ihmeestä nuo kutistavat kaapit oikein tulevat?! Seuraavan kerran kun on vaatekaappiostoksilla niin täytyy painottaa myyjälle että haluaa sitten sellaisen kaapin jossa vaatteet pysyvät kunnossa eivätkä kutistu. ;)

  VastaaPoista
 7. Oletko miettinyt mekon värjäämistä? Voisi värikin kirkastua! :)

  VastaaPoista
 8. Ihana mekko!

  Itse harrastan vaatekaapin läpikäymistä ainakin kerran vuodessa niin, että kaikki menee kolmeen pinkkaan: "ei", "ehkä" ja "joo". Ei-pinkkaan menee kaikki, mikä ei oo enää käyttökelpoista, tai mitä en oo pitänyt enää vuosiin. Ehkä-pinkkaan menee kaikki, mikä ei just nyt iske, mutta varmaan vielä joskus uudestaan. Joo-pinkkaan menee sitten ne vaatteet, jotka on jatkuvasti aktiivikäytössä. Ei-pinkka lähtee kierrätykseen, ehkä-pinkka pakataan pois kaapin alahyllylle odottamaan ja joo-pinkka palaa normaaleille paikoilleen. Hyvin toimii ja vaatekaapissa on aina tilaa!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Olen miettinyt mekon värjäämistä (olen tehnytkin niin monille vaatteille), mutta tässä mekossa yläosa ja alaosa on erilaista materiaalia joten en tiedä miten väri niihin tarttuisi ja tulisiko onnistunut lopputulos.

  Mutta kiitos vinkistä, tuo on aina hyvä muistaa!

  Tinny: Tosi hyvä menetelmä sinulla käytössä! Tuo alahyllylle vaatteiden jemmaus toimii varmasti. Itse jemmaan joskus vaatteita/kenkiä tms. vinttiin ja kun tarvitsisin "just sen vaatteen" enkä jaksa lähteä vinttiin se jää käyttämättä. Hyvä siis että vaatteet on helposti saatavilla.

  VastaaPoista