sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Sateen kaverit

tunnetila: ilo

Image and video hosting by TinyPic

Tänä syksynä ei sade haittaa. Myönnän, että se saattaa hieman hankaloittaa elämää, tuoda haasteita pukeutumiseen ja jos aina vaan sataa niin se ei ole kivaa, mutta sadekuuroista selviää kun on oikeat välineet.

Uusi lempparisateenvarjoni on muisto kesäiseltä New Yorkin matkalta. Sain varjon kaupanpäälliseksi kun tein ostoksia Bloomingdale´silla. Varjo ei siis ollut kallis eikä ole varmaan kovin laadukaskaan, mutta piristää mieltä taatusti joka kerta kun kaivan sen esiin. Palaan aina varjon avatessani mielessäni hetkeksi New Yorkiin ja Bloomingdale'sin ihanalle kenkäosastolle.

Image and video hosting by TinyPic

Myös pari vuotta sitten hankitut Ilse Jacobsenin lämminvuoriset kumpparit piristävät sateista päivää. Saappaita hankkiessani mietin, miten huokoiselta tuntuva luonnonkumi kestää puhtaana, tai varsinkin valkoisena, ja paljon kumppareita käytettyäni voin todeta: ei mitenkään. Kumpparit on jo aika kamalan näköiset ja jokaisella käyttökerralla ne likaantuvat lisää eikä likaa saa irti.

Viimeksi asiaa pohtiessani sain blogini lukijoilta vinkin Nokian kuminhoitoaineesta jolla kengät olisi kannattanut käsitellä ennen käyttöönottoa. Noh, en ehtinyt käsitellä saappaita mitenkään ennen ensimmäistä kaatosadetta ja sen kyllä huomaa. Vaikka tykkään Jacobsenin saappaista olen silti alkanut haaveilla vähemmän aroista (eli mustista) kumppareista.

Näillä kuitenkin mennään vielä ainakin tämä syksy. Kumpparit on käyttökelpoiset niin kauan kun vesi ei tule niistä sisälle, viis pienistä pinttymistä ja kuraroiskeista. Millaisilla sadekamppeilla te käytte tulevan syksyn sateisiin?


5 kommenttia:

 1. En tiedä, että oletko kokeillut ja voi olla, ettei tämä edes päde sinun kumppareihisi, mutta olen lasten kumppareista saanut pinttymiä ainakin vaalenemaan, mutta ihan poiskin, mäntysuovalla. Jostain (olisiko ollut Marttaliiton sivuilta) luin tuon vinkin. Eli nestemäistä mäntysuopaa sieneen ja sillä hangataan kumpparit läpi. Ainakin luonnonmukainen konsti :-) Myös ihme-/taikasientä suositeltiin, mutta itse en kyllä huomannut sen puhdistavan (kokeilin taikasieni Akroa, joka sattui lojumaan käyttämättömänä kaapissa...).
  Todella ihanat muuten nuo kumpparit!

  VastaaPoista
 2. Samanlaisilla, mutta beigeillä kumppareilla ajattelin varustautua ja mustavalkoisella sateenvarjolla :) Lähes kaksoisolentosi liikkuu siis Turun seudulla.

  VastaaPoista
 3. Tarja: Oi mikä loistava vinkki! Täytyykin kokeilla tuota kikkaa. Kyllä Martat tietää! :) Kiitos Tarja!

  VastaaPoista
 4. Nasu: Hih! Olisipa hassua joskus sattumalta törmätä. :) Voisi mennä hetki ennen kun tajuaisi mitä juuri tapahtuu kun "look a like" kävelisi ohi. :)

  VastaaPoista
 5. Mie kun tykkään olla paljon ulkona,niin sateenvarjo on ainoastaan kuvatessa kameran suojana,muuten on kaikki vaatteet hatusta hanskoihin vesitiiviitä. -Eräilijä-

  VastaaPoista