maanantai 17. lokakuuta 2011

Mausteista

tunnetila: makua elämään

Image and video hosting by TinyPic

Joensuun reissu oli käytännössä yhtä syömistä. Jatkuvan syömisen lisäksi myös shoppailuni kohdistui ruokaan. Tai ainakin ruokaan liittyviin aineksiin. Löysin nimittäin kävelykadulta Iso Myytä vastapäätä ihanan kaupan nimeltä Mokkamaa. Mokkamaasta ostin kassillisen herkkuja, mm. muutaman pussin mausteita, kahvia miehelle, teetä itselleni ja suklaata tuliaisiksi äidilleni.

Pieniin paperipusseihin pakatut mausteet näyttivät niin kivoille että niitä oli pakko ostaa vaikken ihan välttämättä olisi tarvinnut yhtäkään uutta maustepussia. Vanhojakin kun on vielä jäljellä. Onneksi makuja on tuhansia joten pusseista löytyi myös mausteita joita kaapissa ei entuudestaan ollut.

Muistatteko kun löysin kaksi vuotta sitten Habitaresta (elokuussa 2009) hauskoja mausteputkiloita? Olin messuilla äitini kanssa ja ihastuimme molemmat ranskalaisiin, Le Monde en Tube -maustekoeputkiin. Sain saman vuoden jouluna äidiltä joululahjaksi mausteputkille tehtyjä puisia säilyttimiä ja siitä lähtien mausteet ovat olleet keittiössä esillä ja niihin on ostettu uusia mausteita entisten loppuessa. Tykkään putkiloista (ja näppäristä telineistä) tosi paljon!

Image and video hosting by TinyPic

On kiva että mausteita saa nykyään kauniissa pakkauksissa. Enää maustepurkkeja ei tarvitse piilottaa kaappiin vaan niitä voi pitää esillä luomassa keittiöön kokkaustunnelmaa. Ja kun mausteet on esillä ja käden ulottuvilla, niin kokkaillessa tulee helpommin tartuttua uuteen mausteeseen ja niitä tulee testailtua eri ruokiin. Sopivat ne sitten niihin tai eivät...

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania nuo putkilot! Itse tosin pidän jollain hämärällä tavalla myös aivan tavaratalomaustepurkeistakin - kymmenissä sekalaisissa purkeissa vierekkäin on jotain sympaattista.

    VastaaPoista
  2. Salla: Eikö olekin?! Tykkään noista putkiloista tosi paljon. Itse olen tottunut pitämään markettipurkkeja piilossa, mutta kuten sanoit, saattavathan ne olla yhdessä sympaattisiakin. :)

    VastaaPoista