torstai 6. lokakuuta 2011

Pieni ekoaskel

tunnetila: ekoilu

Image and video hosting by TinyPic

Vanulaput on jo vaihdettu kestäviin ja pestäviin, nyt oli tiskirättien vuoro. Yksi inhottavimmista asioista mitä huushollissani tiedän on haiseva tiskirätti. Luin joskus jostain, että useimmissa kodeissa puhtain paikka on wc-pytty, eniten bakteereja taas löytyy tiskirätistä. Hyi!!! Tuon jälkeen minun on tehnyt mieli vaihtaa tiskirättiä vähintään kerran viikossa.

Olen tiennyt bambu-tiskirättien olemassaolosta jo muutaman vuoden mutta vasta tänä syksynä vanhat tiskirättivarastoni ehtyivät ja oli aika ostaa uusia. Kotimaiset Kiertin bambu-rätit ovat kotimaisuuden lisäksi kauniita, kestäviä ja kuudessakympissä pestäviä. Ainut huono puoli kaksinkertaisesta kankaasta tehdyissä bambu-räteissä on perus cifonetteihin verrattuna niiden kuivumisnopeus. Ohut rätti kuivuu paljon nopeammin kuin paksumpi bamburätti. Jos rätin hidas kuivuminen tuntuu ongelmalliselta Kierti valmistaa myös tiskirättäjä hampusta. Hamppurätit ovat yksinkertaisia ja kuivuvat nopeammin.

Image and video hosting by TinyPic

Ja juu, omat bamburättini ostin Joensuun reissulta, Taitokorttelin Taito Shopista.

Pienikin ekoteko vaikuttaa!

6 kommenttia:

 1. Kiitos ekovinkistä, tilaan tuolta tai ostan jos näen kaupassa. Inhoan haisevia tiskirättejä... Mikrokuituisia käytän välillä, nekin voi pestä 60 asteessa. Mut ekologinen materiaali on aina parempi...

  VastaaPoista
 2. Ostin pari vuotta sitten ko. firman rätin enkä saanut pahaa hajua pois millään keinoilla pesukoneessa. Jouduin heittämään pois. Susannan työhuoneen (http://www.susannantyohuone.net/) räteistä paha haju puolestaan on lähtenyt koneessa.

  VastaaPoista
 3. Meillä käy rätit kerran pari viikossa pesukoneessa, ne kaupan ohuetkin, ei ehdi tulla hajuhaittoja enkä muista koska olis viimeksi ostttu uusia. Tuo kettukuosi on kyllä valtavan suloinen.

  VastaaPoista
 4. Mulla on ollut vuoden verran noita Kiertin tiskirättejä käytössä. Tykkään hurjasti enkä esim ole kokenu ongelmalliseksi sitä että kuivuvat hitaammin verrattuna ohuempiin rätteihin. Hamppurätti on siitä hyvä että sen pinta on karheampi joten sillä on kiva raaputella pinttyneempää likaa (siis eihän meillä). Aluksi en oikein tykännyt siitä, että bamburätit eivät tuntuneet imevän kovin hyvin, mutta sekin ongelma on poistunut sitä myöden kun rätit ovat käyneet koneessa.

  Rätteihin tosiaan tulee käytössä sellainen tietty ominaishaju. En tiedä vaikuttaako asiaan, mutta ainakin nuo bamburätit olisi hyvä aina käytön lopuksi huuhdella kylmällä vedellä. Omista räteistä haju on kyllä koneessa aina lähtenyt.

  VastaaPoista
 5. HeidiV: Samaa mieltä, pyrin suosimaan ekologisia ratkaisuja arjen pienissä asioissa. Niissä se on helppoa.

  Petra: Hyi, minun rättini eivät ole haisseet.. Vielä. Olen käyttänyt näitä vasta muutaman viikon. Olisivatkohan käsitelleet näitä jotenkin etteivät enää haise niin helposti? Kiitos toisesta vinkistä!

  Salla: Eikö olekin?! Varsinkin tuo kettu on niin söötti! :)

  Onneli: Pesukone olisi hyvä ohuidenkin rättien kaveri, mutta en jostain syystä pysty laittamaan niitä pesuun vaatteiden tai minkään muunkaan kanssa. Nämä on jotenkin helpompi heittää pyykin sekaan. Ovat kuitenkin kangasta enkä yhdistä näihin sitä rätin hajua. Taidan olla aika hölmö, mutta niin se vaan on. :)

  Netta: Kiitos hyvistä vinkeistä! Ja tuo pinttynyt lika on meilläkin ihan tuntematon käsite... ;)

  VastaaPoista