sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Seitsemän paria syksyyn

tunnetila: jotain vielä puuttuu

Image and video hosting by TinyPic

Toukokuussa tein katsauksen kesäkenkiini. Kesälle 2011 minulla oli 16 paria kenkiä. Aika hurja määrä! Kuudestatoista parista kolmelle mennyt kesä oli viimeinen ja ne päätyivät loppuunkäveltyinä roskikseen. Niin ikään kolmet kengistä taas jäivät niin vähälle käytölle että ne joutavat kirppikselle. Jos joku muu käyttäisi niitä enemmän. Uusia kenkiäkin tuli ostettua muutamat joten ensi kesän kenkätilanne on etukäteen turvattu.

Ennen Joensuun matkaa aloin miettiä onko minulla ollenkaan syyskenkiä. Kaivoin kenkiä esiin ja olihan niitä useampikin pari syksyksi jemmassa. Kuva kaikista syyskengistäni yllä. Tarkkaavaisimmat huomaavat että yläkuvan kengistä kolmet olivat myös kesäkenkälistallani, eli varsinaisia syyskenkiä minulla ei siis ole kuin neljät, joista yhdet on kumisaappaat.


Image and video hosting by TinyPic

korkonilkkurit Dumond (parempi kuva täällä), bikerit Noel Fun (parempi kuva),
mokkasaappaat BilliBi (parempi kuva), kumisaappaat Ilse Jacobsen (parempi kuva)


Image and video hosting by TinyPic

herrainkengät Vagabond, nahkatossut Vagabond,
kävelykengät kiilakannalla Vagabond


Vaikka kenkiä tuntuu olevan vähän joka lähtöön, niin huomaan heti pari selkeää puutosta jotka vaivasivat minua jo viime syksynä/keväänä. Tarvitsen syksyksi nilkkurit joissa on korkea mutta paksu kanta ja lyhyt varsi. Dumondin nilkkurit ovat upeat mutten jaksa kävellä niillä kuin muutamia tunteja kerrallaan eli ne ovat ns. bilekäytössä. Vagabondin kiilakantaiset kengät taas on muuten hyvät mutta niistä puuttuu varsi. Pienikin varsi lämmittää nilkkaa yllättävän paljon.

Toinen puute on mustat pitkävartiset saappaat, korolla ja/tai ilman. Haluaisin siis molemmat mutta kunhan edes toiset löytäisi. Ostin kolme vuotta sitten laadukkaat italialaiset nahkasaappaat ikuisuuskengiksi mutta kappas, nuo ihanuudet eivät meinaa mennä enää vasemmasta pohkeesta kiinni. Sama ongelma on muutaman muun saapasparin kanssa. Oikea varsi sujahtaa kiinni helposti, vasen puristaa niin paljon että pelkään saavani veritulpan jos käytän vielä noita kenkiä. Hmmm, voisinkohan täsmäkaventaa vasenta pohjetta??

Kivojen syyskenkien metsästys alkakoon! Onko Teillä jo kenkäasiat syksyksi kunnossa?

12 kommenttia:

 1. Mulla on ihan sama ongelma. Vasen pohje on paksumpi. Mä kuvittelin että se johtuu siitä, että muutama vuosi takaperin jouduin linkkaamaan puoli vuotta vasemmalla jalalla, mutta ilmeisesti ei. Mä haluan kanssa täsmäkaventaa sitä pari senttiä.

  Syksyksi ostin itelleni El Naturalistan nilkkurit.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Ei vitsit, kohtalotoveri! Tässä sitä huomaa miten ihminen on ihan eri paria vaikka saattaa näyttää symmetriseltä. Vaikka kuinka katson (peilistä) en huomaa vasemman pohkeen olevan paksumpi kuin oikea. Mutta pakko se on uskoa kun useat kengät kiristää. Kummallista..

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Ja vielä noista El Naturalistan kengistä. Ne on kuulema maailman mukavimmat jalkaan. En ole ikinä itse testannut, jokohan olisi aika?!

  VastaaPoista
 4. Mullakin on hakusessa matalat nilkkurit, vähän sellaiseen chelsea henkeen! Oon yhdet kivat jo löytänyt, mutta niiden hinta hirvittää..

  VastaaPoista
 5. Salka: Toivottavasti löydät omat nilkkurisi, löysin nimittäin heti postauksen julkaisemisen jälkeen omani. :D :D Niistä ehkä myöhemmin lisää, ainakin asukuvissa.

  VastaaPoista
 6. Moi, nuo puristavat vasemman jalan saappaathan voisi viedä suutarille venytettäväksi jos ovat nahkaa! Tuntuu tietysti hassulta, mutta tuskinpa kukaan muu huomaa eroa ja saat vanhat kengät käyttöön! Ps. tinkaa alennusta kun viet parista vaan yhden kengän venytettäväksi ;)...

  VastaaPoista
 7. Yksi ratkaisu ongelmaan on saappaat, joissa on säädettä varsi. Mulla on Eccon mustat saappaat, joissa saa kolmella soljella säädettyä pohkeen paksuutta - tai siis saappaan varren kokoa :) Tosi kätevät, kun on myös vähän eri pari pohkeet.

  VastaaPoista
 8. Niin ja sit varren kokoa saa säädettyä eri paksuisille housuille tai kavennettua kätevästi, kun käyttää sukkisten ja hameen kanssa.

  VastaaPoista
 9. Tarvitsisin talveksi sekä nilkkurit että saappaat, mutta toistaiseksi ei ole tullut vastaan yhtään sopivaa paria :( Yleensä löydän ihan liikaakin ihania kenkiä, en tiedä mikä näissä talvikengissä on niin vaikeaa... Vinkkejä otetaan vastaan :D

  VastaaPoista
 10. En suosittele El Naturalistojen kokeilemista. Niiden jälkeen ei nimittäin voi kuvitellakaan kävelevänsä enää muilla.

  VastaaPoista
 11. Tuuli: Vinkki vastaanotettu, kiitos! Voisi olla erittäin varteenotettava ratkaisu tuo venytys.

  Nasu: Oooh, säädettävät varret kuulostaa näppärältä ratkaisulta. Löytyyköhän jostain kauniita sellaisia? Itse kun tykkään aika simppeleistä saappaista niin kaikki remmit on välillä liikaa.

  kaisailona: Mä löysin eilen nilkkurit Vagabondilta. Vähän jännittää kipeytyykö jalkani näissä kuten viime syksyisissä saappaissa ja nilkkureissa jotka oli pakko myydä kun suonta veti aina jalasta kun käytin niitä. :( Olivat siis myös Vagabondin ja tuntuivat aluksi tosi hyviltä jalkaan.

  LeenaS: Heh, kiitos varoituksesta! :) Yhdet El Naturalistat tulevat siis kalliiksi kun täytyy kerralla uusia koko kenkävarasto. :)

  VastaaPoista
 12. Voit lahjoittaa mulle pari senttiä pohkeistasi! Päin vastainen ongelma siis täällä, varsiin jää hölmösti tilaa. En tiedä onko kenkätilanteeni kunnossa, teen inventaarion lähipäivinä ja ajattelin laskea ihan kaikki kenkäni (hui!).

  VastaaPoista