maanantai 3. lokakuuta 2011

Taasko sä suihkutit sisällä?

tunnetila: tohkeissaan

Image and video hosting by TinyPic

Huollan kenkiäni usein, ja lähes yhtä usein saan kuulla mieheltäni lauseen "Hyi hitto, taasko sä suihkutit sitä tököttiä sisällä? Lopeta!" Puhumme siis kenkien suojasuihkeesta joka suojaa nahkakenkiä kosteudelta ja lialta. Tavallisia aerosoleja ei edes saisi suihkia sisällä, mies on ihan oikeassa. Ne haisevat pahalta ja ovat haitallisia hengittää.

Nyt löysin tavallisille suojasuihkeille korvaavan tuotteen, Woly Natura waterstopin. Suihkuttelin viikonloppuna kaikki syksykenkäni (suoja-aine käy mokalle, nahalle, nupukille ja tarvittaessa myös tekstiileille) eikä kertaakaan kuulunut miehen valitusta. Aine tuoksui minusta suorastaan hyvälle eikä se ahdistanut hengitystä ollenkaan.

Suihke sisältää avokadoöljyä ja sen pakkaus on valmistettu kierrätysmuovista. Pakkauksessa on pumppupullo, ei ympäristölle haitallisia aerosoleja. Vitsit että olen iloinen tästä tuotteesta!

Ainut miinus pumppupullossa on jokaisella pumppauksella tuleva suoja-aineen määrä. Tavallinen spraysuihke tulee pullosta hyvin pieninä pisaroina ja imeytyy kengän pintaan hetkessä. Pumppupullosta tulee suurempia pisaroita ja kenkä jää hieman pidemmäksi aikaa märäksi. Aine kuitenkin imeytyy hyvin eikä siitä jää jälkiä. Pisaroiden kuivumiseen saa kuitenkin varata kauemmin aikaa kuin hienompijakoisen sumun katoamiseen kengän pinnalta.

Loistava ostos, suosittelen Wolyn suihketta syyskenkienne suojaksi.

8 kommenttia:

 1. Tuotapa pitääkin kokeilla, kiitos vinkistä! Meillä suihkutellaan suoja-aineet pihalla, ettei hajuhaittoja tulisi, mutta parempihan on tuoksuton/ hyväntuoksuinen aine!

  VastaaPoista
 2. Voi kiesus, en enää kestä väärinlukemisiani... "Taasko sä suihkutit tissillä?" Se että itse suihkutan tisseilläni poikapoloistani ei tarkoita että muut kärsisivät samasta ongelmasta... :D

  VastaaPoista
 3. HeidiV: Ulkona suihkuttelisin minäkin mutta kun meillä ei ole edes parveketta. :(

  Onneli: Hahahahahahahahha! Suihkuttele vaan keskenäsi. :) Ihan paras!

  VastaaPoista
 4. Oi! Mistä tuollaista saa?

  VastaaPoista
 5. Salla: Ostin tuon itse Joensuun reissultani mutta taisin nähdä näitä myös täällä Helsingissä jossain kenkäkaupassa, olisiko ollut Nilson Kämpissä... Ja Anttilassa pitäisi olla, ainakin Net.Anttilan puolella näitä huomasin kun äsken Googletin.

  VastaaPoista
 6. kiitos tästä! <3 Teen juuri parhaillaan jokasyksyistä kenkähuoltoa, ja mietin taas että pitääkö tässä mennä kerhotilaan suihkuttamaan vai autotalliin, ettei joudu haistelemaan sitä myrkkyä. Menenkin huomenna ostamaan tätä!

  ps. kerro mulle vielä, missä suutarilla käytät kenkäsi? Olet varmasti maininnut sen täällä blogissasi useampaankin otteeseen, mutta en nyt kuitenkaan muista :)

  VastaaPoista
 7. wikke: Haraldin kenkä Katajanokalla. Varaukseton suositukseni Helsingin suutareista!

  VastaaPoista
 8. Hei kiitos vinkistä, ne normisuojasprayt tosiaan haisevat kauhealta eikä mullakaan ole parveketta. (Kengät sentään spraymaalasin meidän sisäpihalla :))

  VastaaPoista