maanantai 22. maaliskuuta 2010

Kuorintaa

tunnetila: vinkit jakoon

Kuuluuko kuorinta säännöllisiin ihonhoitorutiineihinne? Jos ei kuulu niin kannattaa laittaa kuulumaan. :) Ihon kuiva ja kuollut pintasolukko poistuu ja iho pääsee hengittämään paremmin. Lika ja epäpuhtaudet poistuvat tarkemmin ja iholle kuorinnan jälkeen levitettävät voiteet imeytyvät kuorinnan jälkeen paremmin. Sitä paitsi ihosta tulee kuorinnan jälkeen ihanan pehmeä ja ihoa kuorivat osaset saavat ihon pintaverenkierron vilkastumaan.

Image and video hosting by TinyPic

Käytän tällä hetkellä kasvoilleni RENin Jojoba kuorintaa
(kuvassa vasemmalla). RENin kuorintavoide tuntuu hurjan rakeiselta pitkään käyttämäni hyvin hellävaraisen Dermalogican Daily Microfoliantin jälkeen, mutta kun erään episodin jälkeen hankkiuduin eroon kaikista Dermalogican tuotteistani niin kuorinnan tilalle täytyi löytää uusi tuote. Jojoba kuorintaa kehoitetaan käyttämään 3-4 kertaa viikossa, mutta itse käytän sitä noin kerran viikossa. Kuorinta kerran viikossa on mielestäni sopiva tahti tällä hetkellä talven herkistämälle iholleni.

Image and video hosting by TinyPic


Vartalon kuorintaan käytän L'Occitanen tuotteita, joista päivittäisessä käytössä on viinirypälekuorinta (yläkuvassa kasvojen kuorinnan kanssa). Kuorin ihoni keskimäärin kerran viikossa, useamminkin voisi... Kun haluan suihku-/kylpyhetkestä normaalia ylellisemmän käytän kuorintana L'Occitanen mantelisarjan kuorinta-ainetta ja sen jälkeen saman sarjan vartalovoidetta (kuvassa yllä matkapakkaukset). Sarjan tuotteet ovat aika hintavia mutta ihania, niin ihania! Siksi säästänkin tuotteet vain erikoistilaisuuksiin. Pihi mikä pihi.

L'Occitanen mantelivartalovoiteessa on unelmaisen tuoksun lisäksi vartaloa muokkaavia ominaisuuksia. Voiteen kerrotaan purevan selluliittiin ja tasoittavan muutenkin ihon pintaa. En tiennyt voiteen tuosta ominaisuudesta hankkiessani sitä ensimäistä kertaa, mutta kun olin käyttänyt voidetta noin kuukauden ihmettelin reisieni tuntuvan sileämmiltä ja ehkä hivenen kaventuneiltakin. Purkin tarkempi tutkiminen paljasti tuotteeseen kuuluvan tuon ominaisuuden. Eli tuote toimii! Yleensä selluliittivoiteet suorastaan löyhkäävät, tätä herkkua levittelee vartalolle ilokseen. Kunpa vain olisi varaa käyttää noita tuotteita päivittäin.

Mitä muita vinkkejä vartalon ihon hoitoon keksitte kuin kuorinnan ja (muotoilevat) vartalovoiteet? Kesä on tulossa ja rantakuntoon pitäisi päästä.

6 kommenttia:

 1. Oon koukussa kasvojen kuorintaan. Iho on talvella niin pintakuiva, että kunnon kuorinta + perusrasva on poikaa!

  VastaaPoista
 2. Heh, mä käytän sellaisia ylellisiä luxus-tuotteita kuin body shopin kuorinta+vartalovoi.. Tosin mulla on juuri satsi loppumassa, voisin hankkia jotain uutta. Tuo mantelisarja kuulostaa hyvältä, mutta todennäköisesti itsekään en raskisi käyttää sitä kuin erityistilanteissa ;) Mä käytän kasvoille Mary Kay-sarjaa, mikä on vuosien "tarpeeksi hellävaraisen mutta tehokkaan"-puhdistusaineen etsimisen tulos.

  VastaaPoista
 3. Mä kuorin kasvot kerran viikossa ja kropan about kerran parissa viikossa. Aiemmin kuorin kasvot kaksi kertaa viikossa, mutta musta tuntuu että se kuivatti ihoa, joten vähensin kerrat vaan yhteen. :>

  VastaaPoista
 4. Petra: Totta, pintakuiva iho hengittää kuorinnan jälkeen ihan eri tavalla.

  wikke: No mut hei, Body Shopin vartalovoi on ihanaa! Mikään ei taida olla niin rasvaista kuin ne, ainakin joku mangovoi jota sain joskus lahjaksi oli niin stydiä että iho pehmeni sekunnissa. :)

  Sara: Musta tuntuu kans että näillä keleillä minullekin riittää kuorintaa kasvoille se kerta viikossa. Tulis jo hitto se kesä!

  VastaaPoista
 5. kuorinta on ihan must! Niin naamaan kuin kroppaankin. Saunan jälkeen varsinkin on pakko kuoria, muuten kaikki kuolleet ihosolut jää häiritsevästi ihoon :D

  VastaaPoista
 6. norppa: Kyllä, sauna ja kuorinta kuuluvat yhteen! Meillä ei ole kotona saunaa enkä viitsi läträillä kuorinta-aineiden kanssa kuntoilun jälkeen salin saunassa. Niinpä odotankin innolla pääsiäistä jolloin pääsen ihanaan puusaunaan pyhien ajan vaikka joka päivä! Jee!

  VastaaPoista