maanantai 8. maaliskuuta 2010

Rinkula

tunnetila: piristys

Taas olisi tarjolla maailman helpoin (ja hyvin, hyvin paljon nähty) asun piristysidea.

Ota haluamaasi kangasta, mielellään helposti purkaantumatonta trikoota (minun tapauksessani Marimekon Tasaraitaa) haluamasi määrä (minulla kolme kappaletta 150 cm pitkää ja 10 cm leveää suikaletta), huolittele kankaiden lyhyet päät ja ompele huolitellut päät yhteen (itse surautin koko höskän yhteen saumurilla, aikaa meni noin minuutti). Asun kuin asun piristävä kaularinkula on valmis!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

toppi Marimekko, t-paita Filippa K, rinkula itse tehty,
neuletakki 4400, farkut Tiger of Sweden, kengät VagabondTekaisin rinkulan viikonloppuna kun päätin vihdoin kaventaa liian löysät Tigerin vahapintaiset farkkuni (eikä tullut tarpeeksi kapeat vieläkään, hmph..). Laiskuuksissani kavensin farkut saumurilla ja kun kerran olin ollut edes sen verran ahkera että sain saumuriin langat (vihon viimeistä hommaa...), niin surruttelin ilokseni vähän muutakin, mm. kavensin myös miehen housut ja pistin kangassuikaleet rinkulaksi. Jospa näillä pienillä muodistuksilla tulisi molemmille housuille käyttöä. Ainakin rinkula eksyi kaulaan heti kun se valmistui ja tuossa se näyttää taas roikkuvan. Selkeää piristysainesta!

9 kommenttia:

 1. aktiivista, jopa pelottavassa määrin maanantaihin nähden :D mutta hieno rinkula tuli, joten annetaan tällä kertaa anteeksi... älyttömän hyvin toimii tasaraitakuosin kanssa tuommoinen rinkuloituminen!

  VastaaPoista
 2. mua piristäis erityisen paljon saada iskeä näppini erääseen prkeen kalliiseen mustaan kangaskassiin :D odottavan aika niiiiin piiiiiitkääääh!! Täytyy tyytyä katseleen piristäviä raitarinkuloita siispä :))

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea! Mulle on muuten tulossa melkeinpä samanlainen, raitatrikoo odottelee ompelua tuolin selkämyksellä jo toista viikkoa :)

  Meinasin aluksi tehdä siitä pelkän huivin, mutta nyt yritän saada sen riittämään sekä toppiin että huiviin. Saas nähdä miten onnistuu!

  VastaaPoista
 4. tiiti: Onneksi mä tein ton kaiken ompelutyön jo sunnuntaina. En kai mä nyt maanantaina mitään... :)

  Nelliina: Odota perjantaihin, odota perjantaihin! Se on tosi hieno kassi! Niitä oli tullut Suomeen vain 20 kpl!

  Ilona: Heh, great minds jne..! Tsemppiä ompelutyöhön!

  VastaaPoista
 5. Milloinhan jaksaisi ompelukoneen virittää, että sais jotain tehtyä. Muka ihan liian vaikeaa, kun sillä ei ole vakiopaikkaa asunnossa.

  Eli tuo on huippuidea! :)

  VastaaPoista
 6. tiedän, siksi sainkin paniikin kun showroomilla kuulin tuon "vain 20 kpl ja vain helsinkiin" -tuomion :D oli pikkuisen hyvää palvelua että jaksoivat kytätä laukkujen tuloa ja varata minulle oman <3

  VastaaPoista
 7. Mie tein pari kk sitten ympyrärinkulahuivin, mutten oo vielä kehannu pitää sitä. Kunnei oo tota saumurii, niin jälki ei oo niin hianoo. Vai johtuukohan se taidoista?!

  VastaaPoista
 8. Heh, tein samasa kankaasta myös rinkulan, mutta sellaisen suuren (kuten aa:n circle scarf), mutta sit teinkin siitä rinkulahuivista sen raitateepparin. Tuotekehittelyä..

  VastaaPoista
 9. norppa: Tää on niiiiiin helppo tehdä, että kone vaan esiin ja surraamaan. (Kaivoin saumurini esiin miehen avustuksella ja kiroilun saattelemana asunnon ylimmästä ja hankalimmasta kaapista, joten tiedän että koneiden esille otto saattaa aiheuttaa tuskaa..) ;)

  Nelliina: Oli kyllä hyvä palvelu! Noita oli jäljellä vielä yksi kun hain sun laukkusi. Harkitsin aika kauan, on nimittäin niin hieno. Mutta lopulta päädyin taas siihen että oli mulle liian iso. :(

  Petra: Saumurilla saa kyllä loistavaa jälkeä aikaan. Mutta hei, se saumahan jää niskaan eli kukaan ei huomaa vaikka jälki olisi millaista suttua. Sitä paitsi sulla on taas kuitenkin kaikki tehty viimeisen päälle ja epäilet ihan turhia. :)

  wikke: Onneksi päädyit paitaan, se on niiiiin makee! Mulla olisi tästä kangasmäärästä saanut ehkä aikaan bikinit. En taida jatkokehitellä sitä ideaa.. ;)

  VastaaPoista