tiistai 2. maaliskuuta 2010

Vanhojen miesten villatakki

tunnetila: tyytyväisyys

Postaukseni ovat viime aikoina käsitelleet kummallisen paljon kosmetiikkaa. Nyt onkin korkea aika siirtyä hetkeksi pois kosmetiikan maailmasta ja esitellä teille vaatekaappiini tiensä löytänyt uusin ihastus.

Uusi villatakkini on harmaa, lämmin, rento mutta siisti ja kaiken tämän lisäksi materiaali tuntuu "laadukkaimmalta ikinä". Tai ikinä ja ikinä, sanotaan näin, että villatakki (100% villaa) tuntuu niin laadukkaalta, että näen itseni se päällä vielä parinkymmenen vuoden päästä. Parhaassa tapauksessa olen vuosien saatossa käyttänyt neuletakkia niin paljon että olen kuluttanut neuleen kyynärpäät melkein puhki ja olen lopulta paikannut ne nahkapaikoilla. Nahkapaikat tekisivät tästä villatakista vielä upeamman, ihan kuten vanhoilla miehillä.


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

villatakki & pusero Marimekko, housut Lindex,
nahkasaappaat Ella Finland (second hand)


Ja miesten takki tämä onkin. Samu-Jussi Kosken Marimekolle suunnittelema miesten neuletakki iski "pakko saada" hermoon Marimekon ale-päivillä, ja onneksi vasta siellä, sillä normaalihintaisena en varmasti edes olisi tutkaillut miesten osastoa "sillä silmällä". Nyt, huomattavan lyhyessä ajassa, pappamallinen neuletakki on saanut aseman uutena luottovaatteena ja silmäteränä. Aivan fantastista että olen viime viikkoina saanut hankittua kaksi vaatetta joihin tiedän voivani luottaa vielä pitkään. Näitä löytöjä, joista on näin varma, tekee todella harvoin.

Kuka muu tunnustaa omistavansa miesten vaatteita?

11 kommenttia:

 1. Onpa hieno takki!

  En omista miesten vaatteita, vielä, mutta kyllä olen harkinnut hankkivani ainakin jonkun puseron miesten osastolta...

  VastaaPoista
 2. Tunnustan! Löytyy ainakin Acnen hupparit 2x, jokunen t-paita ja mahtaakohan olla vielä jotain muutakin. :) Välillä miesten puolella tekee tosiaankin löytöjä!

  VastaaPoista
 3. Kyllä, kyllä!:) Olen hankkinut miesten puolelta aika paljonkin kaikenlaista kampetta, jos vaan silmää miellyttää ja malli istuu, niin misikäs ei? :) Samoin lainaamme poikaystävän kanssa ristiin vaatteita (paitsi alaosiin en oikein mahdu, nyyh) ja shoppailemme yhteiseksi juttuja. Selvää säästöä siis. ;)

  Pappatakki näyttää makeelta ja jos nahkapaloja haikailet, niin eikös ne olisi todella helppo ommella tuohon itse? :)

  VastaaPoista
 4. Ehkä jokunen miesten kaulahuivi ja lippalakki löytyy, mutta muita ei taida olla...

  Joskus 90-luvulla miesten vaatteita tuli käytettyä enemmänkin: ne ruutupaidat muun muassa :)

  VastaaPoista
 5. Heidi: Kiitti! Ja niin mahtavan pehmoinen. :) Esim. miesten valkoiset sopivasti isot paitapuserot on ihania päällä. (Tällä hetkellä en omista sellaista mutta PITÄISI taas hankkia.)

  teresa: Oho, sullahan on niitä vaikka kuinka paljon! :) Ja totta, miesten osastolla saa mahtavia ideoita ja uutta potkua vaatekaappiin.

  Anna-Maria: Meillä miehen vaatteet on niin isoja mulle ettei auta lainata sieltä mitään. Tosin boyfriend farkkuja oon vähän alkanut jo harkitsemaan. Täytyy vaan lyhentää niitä sen 40cm. ;)

  Ilona: Miesten ruutupaidat oli 90-luvulla kyllä kova sana. (Ja taitaa olla taas muotia.) Mulla oli myös silloiselta poikaystävältä lainassa ruskea nahkatakki. Aivan järkyttävä!!! :D :D Mut silloin oli tosi cool.

  VastaaPoista
 6. Anna-Maria: Niistä nahkapaikoista.. Joo, ajattelin ommella ne tuohon itse mutta sitten päätin, että haluan ommella ne vasta silloin kun takki on oikeasti kulumassa puhki. Tai sitten en malta odottaa ja laitan ne kohta. :D

  VastaaPoista
 7. Kaunis takki!

  Taisin ennemminkin nuorempana turvautua miesten/poikien vaatteisiin, nykyään on kyllä vaikea saada kroppaan istumaan miesten vaate, vaikka joskus niinkin käy!

  VastaaPoista
 8. Hieno neuletakki! Mäkin haluaisin miesten villatakin, vielä kun löytäisin jonkun sopivan yksilön..

  Ja kyllä, miesten vaatteita löytyy. Mm. valkoinen kauluspaita ja puvun housut, molemmat ovat tontillani näkyneet :)

  VastaaPoista
 9. Täältäkin löytyy miesten vaatteita.. :) Neuletakki, oikeasti miesten puolelta olevat boyfriend-farkut ja kasa miesten huiveja.

  VastaaPoista
 10. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 11. Joy: Kiitti! En olisi ikinä uskonut että mulle käy miesten S-koko noin hyvin. Vain hihat on pitkät muuten ihan hyvä. Roikkuva hartialinja jotenkin tuntuu vain kuuluvan asiaan eikä häiritse tässä ollenkaan. :)

  Salka Kiitos Salka! Oi, niitä puvunhousuja en muistakaan nähneeni. Mutta valkoinen miesten paitis on kyllä naisilla klassikko.

  kiukkupussi: Mulla on myös harkinnassa nuo boyfriendit mutta jotenkin näytän niissä kaikissa tosi leveelle ja lyhyelle. Ei imartele tällaista lyhytjalkaista pätkää.

  mj: Kiitti! Neule tuntuu myös hyvälle, harmi ettei tähän saa sellaista "tunnustele tästä" ominaisuutta. ;)

  VastaaPoista