keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Lämpimät lantsarit

tunnetila: tyytyväisyys

Festareilla ja mökillä rymyämistä varten omistan punaiset kumisaappaat. Kaupunkikäyttöön olen kaivannut pitkään vähän tyylikkäämpiä kumppareita. Kumisaappaita, jotka jalassa voi kuvitella näyttävänsä tyylikkäälle vaikka seisoisi nilkkojaan myöten kurassa ja näyttäisi muuten uitetulle koiralle.

Löysin toiveitani vastaavat kumpparit pari vuotta sitten Lui & Lei Shoesista ja olinkin hetken saappaista iloinen. Eräänä sateisena päivänä ilo muuttui harmiksi kun kenkiä jalkaan kiskoessani sormeni menivät saappaan varsista läpi. Tai siis kynnet tekivät saappaan varteen viisi pientä reikää joista sormeni solahtivat läpi. Kengät olivat kerralla entiset. Tuosta episodista lähtien olen metsästänyt itselleni kivoja ja fiksun näköisiä sekä uutena lisänä haaveisiin täydellisistä kumppareista, lämpimällä vuorilla varustettuja kumppareita. Menihän siinä pari vuotta mutta nyt taisi onnistaa!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Mainostin täällä
Brandoksen kenkäkisaa ja lankesin kuin lankesinkin heti mainoksen uhriksi. (Kampanja näemmä toimii kuin häkä ja ruokkii itse itseään. Nerokasta markkinointia!) Brandoksen tarjontaa selaillessani törmäsin sivustolla nimittäin tarkoitukseeni sopivaan, lämpimällä vuorilla varustettuun kumisaapaspariin jotka hetken mielijohteesta saapuivat luokseni tovi sitten.

Ilse Jacobsenin käsintehdyt kumisaappaat ovat kauniit, ronskit, yksilölliset, hauskat, tyylikkäät ja vaikka mitä muuta.
Minulle tulee saappaista jollain tavalla mieleen jopa valkoiset Dr. Martensit. Vedenpitävyys olisi tietysti myös suositeltava ominaisuus kumpparille, mutta siitä minulla ei ole vielä kokemusta sillä pakkaset ovat taas palanneet enkä ole vielä kävellyt saappailla lätäkköön. Olen lukenut netissä ko. saappaista paljon hyviä arvioita, itseäni kuitenkin hieman epäilyttää miten valkoinen ja aika huokoisen oloinen materiaali pysyy kurakeleillä puhtaana. Harmittaa vietävästi jos kaunis (ja kumppariksi aika kallis) valkoinen saapas on ensimmäisen käyttökerran jälkeen pinttyneen ja ikivanhan näköinen. Mielestäni nimittäin kumisaappailla täytyy pystyä kävelemään lätäkön poikki ihan reilusti ja väistelemättä.

Mitäs sanotte lantsareista ja onko takataskussanne hyviä hoito-ohjeita kumille?

9 kommenttia:

 1. Nyt tuli kauhia saapaskateus. Pakko saada samanlaiset!

  Hoito-ohjeista en tiedä, itse halailisin noita ja ottaisin viekkuun nukkumaan.

  VastaaPoista
 2. Ainakin Nokian jalkineet valmistaa kuminhoitoainetta (eli silikonia) saappaille. Muodostaa suojaavan kalvon, voisi olla hyvä käsitellä valkoiset kumisaappaat sillä ennen ensimmäistä käyttöä. :) Saatavuudesta en sen tarkemmin tiedä, mutta luulisi eräkaupoista löytyvän.

  VastaaPoista
 3. Varuste.net myy tuota Nokian kuminhoitoainetta. Ihan ok tuote jolla hoidan omia Huntereitani.

  Sofia

  VastaaPoista
 4. ihan mahtavat ja tosiaan, nopsasti vilkaistuina näyttää erehdyttävästi martenseilta! mulla on vaan normipunaiset supermarketsaapakset, joten olen noista avoimen kateellinen.

  VastaaPoista
 5. Olishan se aika hauskaa, kun kumppareilla joutuisi väistelemään lätäköitä! Hih hih, naurattaa ajatuskin...

  VastaaPoista
 6. Kivan näköiset saappaat, mutta liian tilava lesti omaan jalkaani. Oli suuri pettymys, kun sain saappaat kotiin ja sitten ne lonksuivat jalassa.

  Nyt minulla on Viking Triumphit, jotka ovat huomattavasti sirompaa lestiä. Eivät kyllä yhtä somat, valitettavasti.

  VastaaPoista
 7. Minä kans viime syksynä ihailin samaisia saappaita Brandoksella, mutta hinta oli liian suolainen. Löysin kuitenkin itselleni mieluisat Kalastajan Vaimon blogin kautta, mustat Viking Retro Warm:it.

  VastaaPoista
 8. Onpas kivat! Törmäsin Stokkalla harmaisin hai-saappaisiin ja nekin vaikuttivat oikein meneviltä. Harmi vaan, että mulla on jo ne petroolinsiniset kaapissa...

  VastaaPoista
 9. Lili: Mä tykkään kans näistä hirveesti mutta en uskalla ottaa käyttöön. Ehkä tää valkoinen väri ei ollutkaan se paras mahdollinen valinta... Pöh!

  kiukkupussi ja Sofia: Kiitos vinkistä, tuota on ostettava! Kiitti!

  tiiti: Yhdennäköisyys Martensien kanssa on musta suorastaan hämmentävä. Mutta siis, kuten jo Lilille kirjoitin, mä en uskalla ottaa näitä ollenkaan käyttöön. Voi jukopliut!

  JannaM: No niinpä! Tämä matsku vaan on niin erilainen mihin olen tottunut että hirvittää. :)

  Venny: Vähän nämä on leveät mutta mahtuupa ainakin villasukka mukaan. Ja otin koon 37 vaikka yleensä käytän kokoa 38 kumppareissa.

  Kaisu: Mä olen hakenut valehtelematta ympäri maailmaa Tretornin karvavuorisia kumppareita mutta ne on myyty joka paikasta loppuun. MÄ HALUAN NE!!! :D :D Nämä on tuplasti kalliimmat mutta silti mulle se "huonompi" vaihtoehto. Tyhmää.

  Anna-Maria: Oho, vai on harmaita Hai-saappaita olemassa..? Ne olisi muuten varmaan passelit mutta kun mä haluan kumpparit lämpimällä vuorilla. Nämä ovat lämpimät mutta vitsit kun valkoinen taitaa olla liian arka väri mulle..

  VastaaPoista