lauantai 18. syyskuuta 2010

Sutimista

tunnetila: testailu

Meikkivoidesivellin. Mikä ihmeellinen keksintö! Kaikki nämä vuodet olen levittänyt meikkivoiteen kasvoilleni meikkisienellä joka imee valtavat määrät meikkiä itseensä. Olen miettinyt vaihtoehtoja, välillä levittänyt voiteen sormin, ja taas palannut huokoiseen meikkisieneen.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

meikkivoidesivellin Bottega Verde,
kuvassa myös Bottega Verdeltä lahjaksi saatu ruusuöljyä sisältävä Chilenruusu päivävoide


Kävin alkukesästä Stockalla meikattavana Helena Rubinstein -pisteessä ja siellä pohjameikki tehtiin siveltimellä. Olin hyvin skeptinen, mutta lopputulos oli kaunis, kuulas ja luonnollinen. Päädyin siis ostamaan meikkivoidesiveltimen jolla olen nyt harjoitellut meikin tekoa. Hmm, harjoitukset on vielä hieman vaiheessa (eli sudin miekkivoiteen kasvoille siveltimällä mutta lopullisen viimeistelyn teen sienellä), mutta luulen, että hyvä tästä vielä tulee. Meikkivoidetta säästyy ja kun sivellintä jaksaa putsata ahkerasti niin se on myös paljon pitkäikäisempi kuin nopeasti kuluvat meikkisienet. Suosittelen!

Käytättekö te meikkivoiteen levittämiseen sientä, sormia, sivellintä vai onko olemassa vielä muita vaihtoehtoja? Nyt täytyisi vielä löytää se uusi meikkivoide jota siveltimellä levitellä. Hyvä ehdokas uudeksi suosikiksi on muuten jo löytynyt. Siitä myöhemmin lisää.

Ps. Muistakaa myös haarniskakilpailu ja Huutiksen jutut!

12 kommenttia:

 1. Silloin kun satun meikkivoidetta käyttämään levitän sen sienellä. Aina uutta meikkisientä ottaessani käyttöön "kyllästän" sen perusvoiteella, jotta se imisi vähemmän meikkivoidetta itseensä :) Toimivaa ja meikkivoide kuluu huomattavasti hitaammin, kun sieni ei ime sitä itseensä.

  VastaaPoista
 2. Sinisilmä: Mitä ihmettä?! Uskomattoman mahtava vinkki. Toimiiko tuo oikeasti, siis niin ettei perusvoidetta puske läpi? Ihan mieletön idea, kyllä te lukijat olette MAHTAVIA!!! :) KIITOS!!

  VastaaPoista
 3. Meikkisientä kuuluisi kai muutenkin käyttää niin, että se kastellaan ensin kauttaaltaan vedellä ja puristellaan ylimääräiset pois ennen meikkivoiteen levittämistä. Näin olen kuullut, itse kuulun sormet+suti -koulukuntaan. :)

  VastaaPoista
 4. .Nekku.: Juu, minä kyllä kastelen sienen aina mutta ihan perinteisesti vedellä. Tuo perusvoide-juttu oli uusi.

  Arvaa muuten mitä? Mä tiesin että sä käytät sutia. Kaikki PRO:t käyttää ja sä olet ihan super taitava. :) *ihailee*

  VastaaPoista
 5. Meikkivoidetta levitin aikoinaan sormet+sieni-kombolla. Nyt olen käyttänyt n. vuoden mineraalimeikkejä (bareMinerals ja Lily Lolo), enkä voisi olla tyytyväisempi! Ovat riittoisia, helppo levittää siveltimillä, joilla saa eri peittävyyden siveltimestä riippuen. Itselläni on sekaiho, joka mineraalimeikeillä pysyy kurissa. Kuivat kohdat ei ole enää kuivia eikä rasvaiset kohdat ala kiiltää päivän aikana kuten meikkivoideaikoina. Suosittelen!

  VastaaPoista
 6. Hih, kiitos. *punastus* En ole niin pro kuitenkaan, etteikö tuo meikkisienen kastelu olisi ollut mulle melko uusi juttu. Johtunee tietysti siitä, etten moista välinettä ole vielä käyttänyt.

  VastaaPoista
 7. Mä käytän nykyään omaan naamaan lähes pelkästään mineraalimeikkiä joten siveltimellä menee, tosin se kabukihan on ihan erityyppinen sivellin verrattuna meikkivoidesiveltimeen. Nestemäistä meikkivoidetta en ole koskaan levittänyt siveltimellä. Kun teen asiakkaille meikkejä niin sienellä levitän. Tosin aika harvoin nykyään tulee asiakasmeikkejä tehtyä.
  Meikkisienen kostuttaminen vaikuttaa hiukan myöskin meikin lopputulokseen. Kostealla sienellä saa ohuemman ja läpikuultavamman lopputuloksen, kuivalla sienellä taas paksumman ja peittävämmän. Meikkisieni imee aina aika paljon sitä meikkivoidetta, sille ei oikein mitään voi, paitsi jos käyttää ohuempia meikkisieniä.

  VastaaPoista
 8. Emilia: Voi vitsit kun kaikki suosittelevat noita mineraalimeikkejä ja mä en jostain syystä uskalla niitä kokeilla. Luulen, etten osaa levittää niitä tasaisesti ja että sotken kaikki paikat meikkipölyyn. Ehkä täytyisi vaan ottaa itseä niskasta kiinni ja testata. Kiitos siis kun sinäkin kehuit niitä minulle! :)

  .Nekku.: Joo, ei prokaan voi kaikkea tietää. ;)

  Rhia: Mä tykkään käyttää niitä kolmion (tai sinne päin) mallisia meikkisieniä. Mutta nyt yritän siis harjoitella sutimista. Toivottavasti vielä joskus opin sen. Ja vitsit, sinäkin käytät nykyään mineraalimeikkejä.. Hmm... Kai sitä pitäisi rohkaistua itsekin..

  VastaaPoista
 9. Levitän mineraalimeikin pakkauksen siveltimellä - ei rajoja ja tasainen tulos, paitsi että sitä meikkipölyä leijailee sitten ympäriinsä...

  Enpäs tiennyt, että meikkisieni pitää kastella ennen käyttöä... Tosin en kyllä vaihda nestemäiseen meikkivoiteeseen ainakaan vielä.

  VastaaPoista
 10. Mineraalimeikin käyttö on itseasiassa tosi helppoa. Koska meikki on niin hienonhienoa jauhetta ei rajoja oikeastaan synny ollenkaan. Minäkin epäilin että onko se aine pölynä kylppärin lattialla tai rinnuksilla ennemmin kuin mun naamassa, mutta muutamilla pikku jipoilla ei sotkua ole oikeastaan tullut juuri lainkaan. Purkissa on välikansi jossa on reikiä ja reiät on peitetty teipillä. Ensialkuun tein teippiin vain muutaman reiän jotta puuteria ei tulisi liikaa. Jossain vaiheessa se kuitenkin irtosi kokonaan mutta siihen mennessä tekniikka oli jo ehtinyt hioutua niin että sotkua ei enää tule. Mä teen näin: käännän purkin ylösalaisin ja heilautan sitä sivusuunnassa hieman. Kierrän kannen auki purkin ollessa ylösalaisin ja nostan varovasti purkin sen päältä pois. Kanteen on jäänyt sopiva määrä meikkiä josta pyörittelen sen kabukiin. Napautan kabukin kämmeneeni ja sitten vaan pyörittelen sivellintä moneen kertaan ympäri kasvoja. Toistan tämän kerran-pari, riippuen siitä miten peittävää jälkeä tarvitaan. Kertojen välissä voi antaa meikkikerroksen hieman asettua ennen uutta käsittelyä. Kertaakaan en ole rajoja tällä keinolla onnistunut tekemään. Meikki on ohut ja läpikuultava, ei yhtään pakkelimainen tai epätasainen (pitää vaan muistaa pyöritellä siveltimellä kasvot kauttaaltaan).
  Purkkia säilytän ylösalaisin ja vältän sen ylimääräistä liikuttelua ettei meikkiä tule kanteen liikaa. Ja kun haluan purkista lisää meikkiä kanteen heilautan taas purkkia sivusuunnassa hieman.

  Jos innostut kokeilemaan niin suosittelen Lily Lolon mineraalimeikkejä. Kohtuullinen hinta ja laatu on ollut ainakin omasta mielestäni hyvä. Niissä ei myöskään ole bismuth oxychloridea jonka väitetään ärsyttävän ihoa (bare Mineralsin mineraaleissa taas on).

  VastaaPoista
 11. Mä hain Stokkalta testerin Armanin vaahtomaisesta jostain lightmeikkivoiteesta. Jos oisin vaihtamassa mineraalimeikistä pois (vaan en ole) luultavasti ostaisin tuon. Se oli hyvä.

  VastaaPoista
 12. Prefecta: Kiitos vinkistä, täytynee testata.

  VastaaPoista