torstai 16. syyskuuta 2010

Ulkona sisätossuissa

tunnetila: testausta

Olen viimeisen vuoden aikana ostanut kaksi kallista neuletakkia, ajatuksena ja toiveena vuosien mittainen ystävyys. Molemmat neuletakeista, FilippaK:n merinovillainen ja 4400:n kashmir-sekoitteinen ovat aiheuttaneet suuren pettymyksen nyppyyntymällä jo muutamien viikkojen käytön jälkeen. Parempana taas on pysynyt pari kymppiä maksanut Bershkan kashmir-sekoitteinen puuvillaneuletakki jota käytän ihan koko ajan, pukeudun siihen arkena varmaan joka toinen päivä. (Paitsi nyt siinä on selässä pieni reikä, jäin kiinni naulaan.)

Kalliisiin tuotteisiin pettyneenä päätin ottaa testaukseen neuletakin jonka kiertäisin normaalisti kaukaa sen materiaalin vuoksi. Neuletakin materiaalilapussa seisoo: 50% puuvillaa, 50% akryylia.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

neuletakki Vero Moda, huivi Esprit,
mekko Seppälä by Hanna Saren, sisätossut Sonia Rykiel pour H&M

Kiitos kuvista Vimps!

Vero Moda juhli muutama viikko sitten synttäreitään ja synttäritarjouksena liikkeissä oli mm. kuvissa yllä esiintyvä harmaa neuletakki. Neuletakki tuntui päällä mukavalta ja materiaalikin tuntui kohtuullisen laadukkaalta ollakseen akryylisekoitetta. (Kokemukseni mukaan akryyli villan kaverina ei toimi läheskään niin hyvin mitä se toimii puuvillan kanssa.) Edullinen hinta oli viimeinen sysäys ja niinpä päätin ottaa neuletakin testiin.

Olen käyttänyt neuletta ostohetkestä lähtien lähes päivittäin ja täytyy sanoa että olen siihen hyvin tyytyväinen. Neuletakki on lämmin ja pehmoinen ja se on pitänyt ryhtinsä runsaasta käytöstä huolimatta. Ihan pientä hankauksesta johtuvaa nukkaantumista on hihoissa havaittavissa, mutta tällä käytöllä yllä mainitut kalliit neuleet olivat jo niin kamalassa kunnossa ettei niitä voinut ahdistumatta käyttää.

Kuten olen
jo aiemmin blogissani todennut, olen ihan järjettömän iloinen että olen löytänyt viime vuosina edullisemmat merkit kuten H&M, Lindex tai vaikkapa Vero Moda. Ennen asioin vain kalliimpia tuotteita myyvissä liikkeissä ja rahaa vaatteisiin meni hurjan paljon nykyistä enemmän. Huttua edullisilta merkeiltä toki myös löytyy, mutta niin näyttää löytyvän triplasti saman verran maksavilta merkeiltäkin. Tarkkana siis täytyy olla aina, seisoi tuotteen hintalapussa sitten 30€ tai 200€. Ja sitä paitsi, jos 30€ maksanut tuote kestää käytössä saman ajan kuin monta kertaa kalliimpi, niin jokainen säästetty euro on siinäkin kotiin päin!


Ps. Vielä ehtii osallistua Haarniskakisaan!

6 kommenttia:

 1. Mukavaa kuultavaa kun itsellä ei todellakaan ole varaa kalliisiin merkkeihin. Kyllä halpiskaupoistakin voi löytää laadukkaita materiaaleja ja kestävää kamaa.

  VastaaPoista
 2. Kaisa: Itse satsasin ennen (siis sen jälkeen kun siirryin opiskelijasta vakituiseen duuniin) kalliisiin vaatteisiin. Lopulta totesin, ettei kalliit vaatteet kohdallani kannata. Jos kallis vaate ei hajoa, niin jossain vaiheessa kyllästyn siihen kuitenkin joten kannattavampaa on ostaa edullisempaa.

  VastaaPoista
 3. Nyppyyntyminenhän on villan perusominaisuus hintalapusta riippumatta. Itse poistan nypyt kashmirneuleestani kashmirkammalla ja akryylisistä yms. elektronisella nypynpoistajalla.

  Akryyliä sisältävissä neuleissa tuo suhde 50-50 on paras oli kyseessä sitten villa tai puuvilla. Tällöin kuidun "ikävät" ominaisuudet pysyy paremmin aisoissa.

  VastaaPoista
 4. tiinamaria: Hei kiltti, kerro minulle vastaus seuraavaan kysymykseen. Olisin tiedosta maailman kiitollisin!

  Jos nyppyyntyminen on villan perusominaisuus, niin miksi sitten jotkut villavaatteet ei nyppyynny lainkaan vaikka niitä käyttäisi miten paljon? Minulla on ollut kovassa käytössä parikin neuletta (100% villaa) jo vuosikaudet, toinen vuodesta 1994 ja toinen 1998 eikä kummassakaan ole koskaan ollut nypyn nyppyä.

  Kun tämän vastauksen tietäisi niin en enää ostaisi ikinä villavaatteita jotka nyppyyntyvät. :)

  VastaaPoista
 5. Sitähän olisi nero, jos tuon itsekin tietäisi ;) Mä luulen että tuossa on kyse myös villan laadusta, mutta enemmänkin langan kierteisyydessä. Tiukkakierteinen ei nyppyynny niin helposti kuin löysäkierteinen. Koulussa (artesaani) opettaja sanoi, että hän jättäisi nypyt paikalleen, kun villalle ominaista on, että se "pudottaa" nypyt itsellään pois ja ajan myötä nyppyyntyminen häviää. Itseäni ne kyllä häiritsevät.

  VastaaPoista
 6. tiinamaria: Samat sanat, poistan itsekin nypyt heti kun niitä tulee. En yhtään jaksa niitä katsella. :) Mutta KIITOS, tuo langan kierteisyys voi hyvinkin olla ratkaisu tähän kysymykseen. Kiitos, käytän tämän illan tutkaillen neuleitteni lankojen kierteisyyttä. :)

  VastaaPoista