torstai 2. syyskuuta 2010

Vanhentunut lakka

tunnetila: hups

Minulla oli geelikynnet neljä kesää sitten. En ole koskaan oikein pitänyt geelikynsistä, mutta tuolloin vietimme kesää Pariisissa ja siellä manikyyriin mennessäni kosmetologi puhui minut ympäri ja laittoi ne minulle. Suostuin ottamaan ne jos saisin niistä hyvin vaatimattomat (ei pitkiä) ja helppohoitoiset.

Saamani piti, kynnet olivat hyvin maltilliset ja kauniit, luonnollisen näköiset. Tykkäsin niiden huolitellusta ulkonäöstä.
Kynnet pysyivät ilman huoltoa hyvinä noin 3kk, sen jälkeen, kun huoltoja olisi täytynyt tehdä, kävin otattamassa ne pois. Omat kynnet olivat geelikynnen alla heikentyneet hyvin ohuiksi, ja ne katkeilivat aluksi koko ajan, pienestäkin osumasta. Sain silloin kosmetologilta kynsiä vahvistavan värittömän lakan, ProNailsin Activ Hardenerin.

Image and video hosting by TinyPic

Olen käyttänyt siitä lähtien tuota samaista kynsilakkapurkkia. Lakkaan kynteni sillä noin kerran viikossa ja tököttiä on jäljellä vieläkin, noin neljän vuoden aktiivisen käytön jälkeen. Purkin kyljessä lukee että lakka on käytettävä 12 kk purkin avaamisesta, mutta minä ajattelin käyttää purkin ihan reippaasti loppuun. Osaako joku teistä sanoa miksi lakassa on "parasta ennen" päiväys? Mitä lakalle tapahtuu kun se vanhenee ja on ilman kanssa kosketuksissa? Itse en ole huomannut lakalle tapahtuneen yhtään mitään, edes sen tuoksu (haju) ei ole muuttunut.

En ole eläessäni saanut yhden yhtä kynsilakkapurkkia tyhjäksi ja nyt aion sen tehdä, kesti se sitten vaikka viisi vuotta! Ahdistun jo pelkästä ajatuksesta että ostaisin 15ml VÄRILLISEN kynsilakkapurkin, sitä en tulisi koskaan saamaan loppuun. Onneksi on olemassa Mavalan 5ml pikkupurkkeja. Niitä uskallan joskus ostaa sillä niiden tyhjeneminen voi olla jopa mahdollista, tosin nekin tyhjenevät liian kauan "parasta ennen" päivän jälkeen.

Oletteko te (muka) joskus saaneet normaalinkokoisen kynsilakkapullon loppuun? Minusta se tuntuu täysin mahdottomalta ajatukselta.

Ps. Huutiksessa muutama juttu listattu lisää, katsokaa täältä jos kiinnostaa.

8 kommenttia:

 1. Kolme kuukautta??? Woot??? Eikö sun kynnet kasva yhtään? Mä luulen, että mun kynsi kasvaa kokonaan ulos kolmessa kuukaudessa ja varmaan niin tekeekin. Itse joudun huollattamaan kynnet n. 5 viikon välein.

  VastaaPoista
 2. AnneVee: Muistankohan mä nyt sit ihan väärin ton kolme kuukautta..?? Jos se ei voi olla edes mahdollista.. Olikohan se kolme viikkoa?? :) :) Löytyisköhän jostain vanha kalenteri jossa olisi merkattuna manikyyripäivä ja päivä jolloin otatin ne pois.. Palaan asiaan!

  VastaaPoista
 3. Parasta ennen merkinnästä: se suurin pirtein tarkoittaa, että voit viedä takaisin kauppaan jos ennen "parasta ennen" tuote on huonontunut. TAi ainakin voit valita sen kunnosta. Sen jälkeen ei ole kaupalla vastuuta sen kunnosta. Se ei missään nimessä tarkoittaa, että sen jälkeen tuote olisi mitenkään muuttunut. Se voi jopa kestää ikuisuuteen. No melkein.

  VastaaPoista
 4. Aina on kaikki kynsilakkapullot pitänyt heittää menemään... Harvoin kyllä ostankaan lakkaa, kun en tarvi.

  Kaksi kertaa olen käynyt manikyyrissä, ja tulos molemmilla kerroilla oli pilalla jo maksamaan mennessä, siis kun lompakkoa kaivoin, lakat menivät ruttuun! Missä on kuluttajansuoja...

  Olisko rakennekynnet ratkaisu?

  VastaaPoista
 5. Mä kävin eilen ostamassa juuri tuollaisen kynsiä vahvistavan värittömän lakan, tosin en muista sen merkkiä, ostin vain kicksin myyjän suositteleman pullon :D

  ps. myy mulle osta heti hinnalla nuo zaran chinokset? Vai oisko ne mulle liian pienet?

  VastaaPoista
 6. Vanda: Kiitos Vanda tiedosta. Mietin jo onko kynsilakan "vaaralliset aineet" muuttuneet vaarallisemmiksi tms.

  Heidi: Mä käyn aika säännöllisesti manikyyrissä ja joskus tosiaan jos ei ole varovainen lakat on mennyt ruttuun lompakkoa avatessa. Silloin olen maininnut asiasta ja saanut paikkauksen (eli uuden lakkauksen) siihen kynteen. Vaikka siis on ollut aina oma vika eikä hoitolan. Rakennekynnet voisivat olla ratkaisu mutta niitäkin täytyy huollattaa usein. Minä tykkään eniten luomuista. :)

  wikke: Zaran housut olisi sulle varmaan just sopivat. Niitä on tosin jo kyselty tiskin alta toisaalle ja lupasin että annan hänen sovittaa niitä ensin. Hahaa, tehkää tarjouskauppa, myyn enemmän tarjoavalle. :)

  VastaaPoista
 7. Mulla bruukaa nuo kynsilakat ajan kanssa menemään niin paksuiksi, että leviävyys (onko se sana?) kärsii, oliskos siinä syy exp.dateen? Enpäs tiä.

  VastaaPoista
 8. Joy: Kyllä, myös tuo voi olla syynä parasta ennen -päiväykseen. Olemassahan on jotain aineita joita kuivuneen kynsilakan sekaan voi laittaa jotta sen käyttöikä pidentyisi.

  VastaaPoista