maanantai 29. elokuuta 2011

Harmittavia juttuja

tunnetila: blääh

Harmittavia juttuja, ja mitä kaikkea opinkaan kesän aikana kantapään kautta.

- Ralph Laurenin aurinkolasit putosivat otsaltani kun nostin ne siihen hetkeksi katsoakseni karttaa

Mitä opin?

M
uovilinssejä ei voi hioa. Jos muovilinssin pintaan tulee naarmuja tai jos pinnoitteesta lähtee palasia irti (kuten omassa tapauksessani) linssit ovat roskiskamaa. Merkkikehyksiin voi tilata uusia linssejä valmistajalta mutta ne maksavat noin 70€. Kun et käytä aurinkolaseja laita ne aina, jokaiseksi pieneksikin hetkeksi, niille kuuluvaan koteloon. Opin myös että jos olet tohelo sinun ei kannata ostaa kalliita aurinkolaseja vaan kannattaa tyytyä Lindexin vitosen laseihin.

- Kellon tyhjä patteri oli vuotanut kellon koneiston sisään ja vanha kaunis kelloni jouti kellojen hautausmaalle

Mitä opin?
Kun kellosta loppuu patteri kannattaa käydä kelloliikkeessä poistattamassa tyhjä patteri kellon sisältä. Tämä varmistaa sen, että kellon voi ottaa uudelleen käyttöön vielä vuosien päästä. Opin myös, että kelloissa kannattaa käyttää laadukkaita (esim. japanilaisia) paristoja jotka eivät niin helposti vuoda tyhjäksi. Ihana lahjakelloni (johon oli kellosepän mukaan vaihdettu patteri viimeksi vuonna -98) olisi päässyt uudelleen ranteeseen mutta kohtalo päätti toisin. Nyyh!

- Jäin ilman sormusta johon kehitin pakkomielteen

Mitä opin?
Jos näet jotain josta pidät ja johon ihastut palavasti osta se HETI! Bongasin kesällä H&M:n nettikaupasta sormuksen johon ihastuin. En ostanut sitä heti, sillä pelkän sormuksen tilaus oli niin pieni ettei sitä toimitettu. Odottelin kauppaan lisää ostettavaa. Noh, kun lisää ostettavaa löytyi sormus oli myyty loppuun. Muutama viikko sitten sormuksia oli taas ilmestynyt nettikauppaan ja keräsin ostokset salamana kasaan. Mikä riemu, saan sittenkin tuon sormuksen johon olen jo kehitellyt pakkomielteen. Paketti tuli pari päivää sitten, sormus ei. Tilalla oli ihan väärä sormus joka oli kaiken lisäksi minulle liian pieni. Äääääh! Metsästin tuota sormusta koko kesän Helsingistä, Oulusta, Kuopiosta ja Lahdesta, tuloksetta. Nyt kun luulin vihdoin saavani sen niin pettymys oli valtava.

Mitä opin tästä kaikesta?
Aina ei voi onnistua, ja että pettymys tympii joka kerta ihan yhtä paljon, oli kyseessä sitten parin sadan euron kello tai vitosen sormus.

3 kommenttia:

 1. Olipa harmittavia juttuja tosiaan :-( Ja hyviä neuvoja: tulipa mieleen, että ylioppilasrahoilla ostamani kallis kello on ollut varmaan yli 15 vuotta käyttämättä -patteri sisällään! Paniikki! Pitänee käyttää se hetimiten kellosepällä.

  Olen samoin oppinut, että jos johonkin vaatteeseen yms. ihastun heti ensinäkemältä, se on paras noukkia mukaan heti. Etenkin matkoilla tätä on pakko toteuttaa, koska silloin ei voi edes palata takaisin kauppaan tarkistamaan, joskon sitä ihanuutta vielä siellä olisi. Tällä metodilla olen kyllä aika hyvin välttynyt esim. juhlavaate-kriiseiltä, kun kaapissa on ollut odottamassa valmiiksi ihania juhlavaatteita, joita on tullut noukittua mukaan ihan sattumalta suuren ihastuksen edesauttamana.

  VastaaPoista
 2. Aurinkolaseihin kannattaa käydä kysäisemässä uusia linssejä jossain pienemmässä optiikossa. Kaveri kävi Instrussa (josta lasit oli ostettu) kysymässä paljon vanhoihin Chanelin laseihin olisi maksaneet uudet linssit naarmuuntuneiden tilalle ja vastaus oli kolminumeroinen ja muutenkin mielipide, että ei kannata. Kysyi uuden konsultaation jossain pienemmässä optikossa (en nyt kuollaksenikaan muista missä, Helsingissä kuitenkin) uusien linssien hinta putosi 30 euroon.

  VastaaPoista
 3. Tarja: Voi apua, toivottavasti ylioppilaskellossasi oli japanilainen patteri. Ne eivät kuulema vuoda niin helposti.

  maissi: Oi miten hyvä vinkki, KIITOS!!! Kysyin itse noita linssejä Stockan yhteydessä olevasta liikkeestä (onkos siellä nyt juuri Instru?). Täytyypä kysäistä myös jostain muualta.

  VastaaPoista