torstai 18. elokuuta 2011

Tärkein vinkkini alennusmyynteihin

tunnetila: tyytyväisyys

Tein tänä kesänä ihan tolkuttoman hyviä ale-ostoksia. Löydöistäni ilahtuneena paljastan teille nyt tärkeimmän kikkani ale-ostelun onnistumiseksi. Vinkki kaikessa yksinkertaisuudessaan kuuluu seuraavasti: älä osta kesäalesta kesävaatteita. Kuulostaa omituiselta, ei kesävaatteita kesäalesta, mutta tehtävä ei todellakaan ole niin hankala miltä kuulostaa. Etsivä löytää ja niin edelleen...

Image and video hosting by TinyPic

musta trenssi Benetton -50%

Image and video hosting by TinyPic

valkoinen sifonkipusero Zara -40%

Suurin ongelma kesävaatteiden ostossa alennusmyynneistä on kyllästyminen. Ostat vaatteen kesän loppualesta ensi kesää varten. Seuraava kesä tulee, uudet kuosit ja helman pituudet tulevat kauppoihin ja pian huomaat edelliskesänä ostamasi mekon muuttuneen vuoden aikana tylsäksi, vanhanaikaiseksi, väärän väriseksi tai pahimmassa tapauksessa liian pieneksi/suureksi. Käyttämätön vaate jää edelleen käyttämättä ja on pian (laput kiinni) kirppiskasassa.

Image and video hosting by TinyPic

valkoinen puuvillamekko DAY Birger & Mickelsen -40%

Alennusmyynneistä kannattaa ostaa ajattomia vaatteita joita voit käyttää heti syksyllä, tai jotka ovat niin klassisia että voit olla varma että ne tuntuvat ajankohtaisilta vielä vuoden päästä. Hankin tämän kesän alennusmyynneistä poikkeuksellisesti yhden kesämekon (kuva yllä) mutta senkin hankin talvella edessä olevaa lomamatkaa silmällä pitäen. Sitä paitsi olin havainnut kevyen valkoisen hellemekon kaipuun vaivaavan minua pitkin kesää. Mekko on sievä ja ajaton ja uskon käyttäväni sitä monta kesää.

Image and video hosting by TinyPic

musta mekko Firefly -75%

Image and video hosting by TinyPic

musta pitkä paitapusero Benetton -70%

Image and video hosting by TinyPic

harmaa maksimekko Tiger of Sweden -65%

Jos käytät paljon ruskeaa osta alennuksesta ruskeita vaatteita, jos taas pidät sinisestä osta sinisiä vaatteita jne. Tänä kesänä muodissa olleet shokkivärit (kirkas pinkki, sininen, vihreä, oranssi) ovat saattaneet tuntua juuri nyt hauskoilta ja ajankohtaisilta, mutta ovatko ne sitä myös ensi kesänä tai sitä seuraavana? Itse en syttynyt väreille tälläkään kaudella joten aleostokseni olivatkin suurin osa turvallista mustaa tai valkoista ja tiedän käyttäväni jokaisen ostokseni puhki tulevien vuosien kuluessa. Tylsiä ostokset toki voivat olla, mutta hei, niin on tyylinikin. :)

Hankintoja tuli tehtyä loppukesästä niin paljon että en edes jaksanut kuvata niitä kaikkia. Nytpä en syksyksi juuri muuta tarvitsekaan, näillä pärjään hyvin koko tulevan vuoden. Ja rahaa, sitä säästyi (normaalihinnan ja alehinnan erotus) monta sataa kaikkeen muuhun kivaan!

6 kommenttia:

 1. Hyviä pointteja. Nykyään löytää alesta omaakin kokoa (XS), kun sen kokoisia taitaa olla nykyään aika vähän yli 30-vuotiaissa. Eli suurin osa vaatteista tulee ostettua alennusmyynnistä. Ihania löytöjä olet tehnyt.

  VastaaPoista
 2. Niin totta! Minäkin ostin kesäalesta lämminvuoriset nahkakäsineet : ) Se taisikin olla ainoa alelöytö tänä kesänä...

  VastaaPoista
 3. Oi että, mistä olet tuon Tigerin mekon hankkinut? (:

  VastaaPoista
 4. Tosi kivoja löytöjä oot tehny! Ei lainkaan tylsiä vaan just ajattomia ja käytännöllisiä ja kivan näköisiä!

  Ellu

  VastaaPoista
 5. Nasu: Ai sinäkin olet noin pienikokoinen?! Sanomasi on muuten ihan totta, pieniä kokoja löytää nykyään alennusmyynneistä tosi hyvin. Sopii meille hyvin, vai mitä?! :)

  Niltsi: Oi, olipa hyvä löytö! Tuollaiset pakolliset ostokset on ihan super kiva löytää alennusmyynneistä. Ja kukkaro kiittää! :)

  Anonyymi: Oulun Stockalta löytyi tuo mekko loppualesta. Toivottavasti löytyy sinullekin vielä jostain.

  Ellu: Kiitos Ellu! Ajattomuus noissa ostoksissa oli ihan parasta. Ja jokaista ostosta olen jo käyttänyt monta kertaa.

  VastaaPoista
 6. Yksinkertaisen nerokasta ja samalla melkein jo itsestäänselvää!
  Tosin paras vinkki lienee se että ei edes mene alennusmyynteihin niin ei tule ostettua mitään turhaa. Itse olen noudattanut sitä ohjetta jo jonkin aikaa.
  Tuo valkoinen sifonkipusero on erityisen kaunis :)

  VastaaPoista