lauantai 27. elokuuta 2011

Kotimainen kesä 2012

tunnetila: seesteinen

Image and video hosting by TinyPic

Minusta on tullut vanha. Tylsä, vanha, arkinen ja puuduttava.

Näin eilen illalla useamman muotinäytöksen ja jokaisessa näytöksessä huomasin pitäväni eniten simppeleistä, kauniisti leikatuista ja hyvin istuvista perusvaatteista. Parhaita kokonaisuuksia ensi kesän kotimaisessa muodissa tarjosivat mielestäni Ril's, Andiata, Noolan, Your Face ja Makia. Jokaisen edellä mainitun mallistot olivat toimivia, materiaalit laadukkaita ja leikkaukset vartaloa imartelevia. Makian nousu tuohon kastiin oli itselle hieman yllätys. Toivon että se vain kertoisi siitä etten ole kuitenkaan vielä ihan keski-ikäinen.

Muista merkeistä mainittakoon Jolierin mallisto joka ihastutti monikäyttöisyydellään (kauniita kääntövaatteita), Gilles et Dadan musta pitkä hame näytti täydellisen kevyelle, laskeutuvalle ja istuvalle, Katri Niskasen mallistossa oli ehkä kaunein trenssi minkä olen koskaan nähnyt ja Nurmi Design toi lavalle niin reippaita kasarikuoseja etten voinut olla hymyilemättä.


Image and video hosting by TinyPic

Jolier

Image and video hosting by TinyPic

Turo Tailor

Image and video hosting by TinyPic

Noolan

Image and video hosting by TinyPic

Nurmi Design

Image and video hosting by TinyPic

Gilles et Dada

Image and video hosting by TinyPic

Katri/n

Kokonaisuudessaan Finnish Catwalkin tarjoamat näytökset olivat hyvä läpileikkaus tulevasta kaudesta ja kertoivat kotimaisten merkkien porhaltavan eteenpäin tutulla ja turvallisella tavalla. Mallistot eivät yllättänet, mutta eivät myöskään aiheuttaneet pettymyksiä. Huomasin kuitenkin olevani lopen kyllästynyt tiettyihin, muutaman vuoden nuorten suunnittelijoiden keskuudessa suosiossa olleisiin kikkoihin, kuten punoksiin ja hapsuihin, ja nautin paljon enemmän istuvasta silkkiasusta tai liehuvista pellavahousuista. Vanhuus, se se taitaa olla!

Yksi näytösten yllättäjistä oli Aarikka jonka uutuuskorut kirvoittivat yleisön spontaaneihin aplodeihin sisääntulon jälkeen. Esittelen muutamia kuvaamiani Aarikan koruja myöhemmin omassa postauksessaan.


Ylimmäinen asu Janne Renvall

7 kommenttia:

 1. Samaa mieltä, aika turvallisella linjalla mennään. Ril´s oli ehkä eniten mieleeni. Väri-ihminen en ole ollenkaan...

  VastaaPoista
 2. Minusta monet mallistot olivat valitettavan tylsähköjä, etenkin materiaalivalinnoiltaan; trikoota nähtiin siellä sun täällä. Muun muassa Renvallin ja Rintalan mallistot olivat tästä ilahduttava poikkeus. Ja hieman myös kummastutti tämä legginsien vilinä catwalkilla...?

  Toisaalta taas Aarikan korut oli kyllä hirmu herkullisia! =)

  VastaaPoista
 3. Mihin aikaan sä Nina olit tuolla? Mä kävin kuvaamassa klo 16-16.30 näytöksiä, mutta näin ihan vain jokusen tuttavan siellä. Ja huh miten kuuma koko sali oli! Puhumattakaan yläparvesta...

  VastaaPoista
 4. Marjukka: Ril'sistä tykkäsin minäkin. Vaatteet istuivat, materiaalit näyttivät laadukkailta ja raidat, raidat vaan on aina in. :)

  Joanna: Tylsyys on kotimaisissa näytöksissä usein se vallitseva olotila. Ja trikoota löytyy aina liiaksi asti. Siksipä tykkäsinkin linjakkaista jutuista ja silkistä, taftista ja pellavasta. Ne toivat ryhtiä trikoon sekaan.

  Rintalan juhlamekot olivat kyllä kauniita ja materiaalit vaikuttivat ihanan ylellisiltä.

  Mutta arvaas mitä?? Mä en muista näytöksestä yksiäkään legginsejä! Olen jo niin turtunut niihin etten enää kiinnitä niihin mitään huomiota. :)

  Ilona: Mä ehdin paikalle vasta illalla, ehdin katsomaan klo 19.45 näytöstä ja olin paikalla kymmeneen asti. Kävin klo 19 katsomassa toisaalla Kaksi-Två:n syysnäytöksen ja vasta sen jälkeen juoksin Vanhalle.

  Olisipa pitänyt taas soitella sulle, olin nimittäin minäkin yksin liikenteessä.

  VastaaPoista
 5. Oli enimmäkseen todella tylsiä vaatteita. Mutta hei, mehän ollaan Suomessa ;). Plus joitain vaatteita en välttämättä olisi edes halunnut verkkokalvoilleni, kuten miesten blingbling-uimahousuja..

  Aarikan korut olivat yllättävän siistejä. Voisin jopa mennä heidän liikkeeseensä tekemään hieman lähempää tuttavuutta niiden kanssa. :)

  VastaaPoista
 6. Mirka: Hahahahhaha, Jaakko Selin for Delffi -mallisto oli kyllä jotain, jotain, noh, jotain.. :D :D

  Ihme ettei tuo mallisto ole herättänyt lehdistössä kummempia reaktioita. Ehkei kukaan uskalla kommentoida niitä millään tavalla. (Katselin muuten herra Selinin ilmeitä sisääntulon aikana ja hän nauroi koko ajan. :) )

  VastaaPoista
 7. Hei, jos siellä salissa oli kuuma, kuvitelkaa miten kuuma bäkkärillä oli! :D Ensimmäisen yleisönäytöksen jälkeen kun yksi mun puettavistani malleista tuli Aarikan asun jälkeen takaisin bäkkärille, totesi hänkin heti, että se näköjään osui ja upposi. Tykkäilin itsekin Aarikan koruista todella paljon!

  VastaaPoista