tiistai 23. elokuuta 2011

Kuopion Pumpelo

tunnetila: pehmeys

Image and video hosting by TinyPic

Löysin lomareissulla Kuopiosta ison vaatekasan lisäksi muutakin kivaa, mm. kuopiolaisen Pumpelo & Höppiäinen -merkin kankaiset meikinpuhdistuslaput. Siirryin muutama vuosi sitten käyttämään luomupuuvillaisia vanulappuja tavallisten sijaan ja ekologinen omatunto parani silloin piirun verran. Nyt kun löysin entistä kestävämmän ratkaisun meikinpuhdistukseen oli pakko ostaa lappuja testattavaksi.

Kestopuhdistuslappuja on kahta laatua, toiset on valmistettu pehmeästä puuvillafleecestä, toiset joustofroteesta joka on karheampaa ja kuorii samalla ihoa. Käytän lappuja pääasiassa silmämeikin puhdistukseen joten valitsin pehmeät laput.
Lapun materiaali tuntuu iholla miellyttävältä eikä lapuista jää ripsiin sitä ikävää nukkaa mitä puuvillaisista vanulapuista usein jää.

Tykkään kestolappujen ideasta: putsaa ja pese, putsaa ja pese. Mitä useammin lappuja pesee sitä parempi imukyky niihin tulee. Kestolappujen pesu onnistuu vaatteiden seassa pesukoneessa ja ne kuivuvat nopeasti. Lapsiperheissä lappujen ahkera pesu onnistuu varmasti paremmin kuin meillä, kahden aikuisen taloudessa kun pyykkiä ei tule valtavia määriä viikossa.

Tuo taloutemme pyykinpesutahti onkin osoittautunut olevan ainut huono juttu elämässäni kestopuhdistuslappujen kanssa. Lappuja on paketissa kuusi ja pyrin käyttämään yhtä lappua kaksi päivää (käytän lapusta molemmat puolet). Silti laput loppuvat välillä kesken kun muuta pyykkiä ei ole vielä koko koneellista ja vajaiden koneellisten pyörittäminen lappujen takia veisi lappujen ekologisuuden ihan väärään suuntaan. Muuten tuote on ihan loistava!

Jos haluat vanulapuille ekologisemman vaihtoehdon (tai jos kaipaat lapsiperheen arkeen ekologisia ratkaisuja) suosittelen vierailemaan Pumpelo & Höppiäinen -merkin nettisivuilla. Merkin perustaja on kehitellyt jokaisen tuotteen omiin tarpeisiinsa kun hän sai ensimmäisen lapsensa. Tuotteet on siis testattu ensin arjessa itsellä, sen jälkeen niitä on alettu myydä muillekin. Suosittelen lämpimästi!


11 kommenttia:

 1. Mä sain jouluna kestolappuja ja niille myös pienen pesupussin. Suurin osa froteisia ja muutama puuvillatrikoinen. Niitä on sen verran että riittää etenkin kun olen liian laiska puhdistamaan naamaa (kun ei meikkaa niin ei tule sellaista pakkoa). Eivät vaan peseenny täydellisesti esim. meikkivoiteesta, mutta olen sit yrittänyt käyttää aina juhlien jälkeen niitä muutamia samoja ettei kaikki tuhriinnu. Nyt mietin voiskohan kynsilakankin poistaa niillä vai jääkö siitä poistoaineesta joku inhottava katku. Ehkä otan siihenkin tarkoitukseen yhden tietyn lapun johon voisi vaikka siksakata ompelukoneella jonkun merkin ettei mene sekaisin.

  Noi näyttää kyllä ihanan luksusversiolta niistä mitä mulla on, niin paksun ja pehmoisen näköisiä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä :) Menen heti verkkokauppaan. Ihana nimikin firmalla ;-)

  VastaaPoista
 3. Ps. Lahti-postaustasi odotellessa...

  VastaaPoista
 4. Muistuttaa ihan mun kankaisia liivinsuojuksia :D

  VastaaPoista
 5. Onneli: Itse en ehkä lähtisi puhdistamaan näillä kynsilakkaa, en usko että lakka lähtee pesussa irti lapusta. Tosin yhdellä ja samalla lapulla sitä sitten voisi poistaa aina kynsilakat mutta lapusta tulisi nopeasti niin epäsiisti että haluaisin varmasti pian vaihtaa lapun uuteen.

  HeidiV: Ole hyvä, toivottavasti löytyi ostettavaa! Tuo yrityksen nimi on kyllä hauska. :)

  Lahti-postaus on tulossa, nyt vaan on sellainen hetki että ei meinaa ehtiä blogia avaamaan. Jos sitä vaikka viikonloppuna ehtisi panostaa näihin hommiin. :)

  Petra: Heh, sit kun et enää imetä niin voit ottaa suojukset uusiokäyttöön ja poistaa niillä meikit. :)

  VastaaPoista
 6. Oioi, ihana idea :). Musta tuntuu että mun on pakko saada muutama tommonen.

  Mullekin tuli heti ekana mieleen liivinsuojat noista :D. En vielä raaski jatkokäyttää omiani, mutta joskus voisi sitäkin kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Midinetti: Mä luulen että jos päädyt Höppiäisen sivuille pienen lapsen äitinä niin haluat sieltä paljon muutakin kuin nuo kestolaput. :) Olin ihan fiiliksissä kaikista niistä kuoseista mitä lastentarvikkeissa on käytetty.

  VastaaPoista
 8. Pumpelo & Höppiäinen24/8/11 11:35

  Pumpelo & Höppiäinen ilahtuu saamastaan positiivisesta palautteesta! :) Tervetuloa siis ekologisille ostoksille sivustolleni http://pumpelohoppiainen.nettisivu.org/!

  Pipana Lady kestopuhdistuslaput ovat huomattavasti liivinsuojia pienempiä, vanulapun kokoisia. Laput myydään pienissä pakkauksissa siksi, että ne vastaavat mahdollisimman monien asiakkaiden tarpeisiin: toiset meikkaavat vähemmän, jolloin yksi pakkaus riittää hyvin. Toiset "osalappuilee", eli käyttää kestopuhdistuslappuja kertakäyttöisten rinnalla. Runsaammin ihoa puhdistavalle suosittelen kolme tai neljä pakkausta. Tahdon muistuttaa, että kerran kirpaissut hinta ei kirpaise enää sen jälkeen viikottaisilla kauppareissuilla ja kerran ostetun laput palvelevat hyvin hoidettuina vuosia.

  Suosittelen pesemään laput pienissä pesupusseissa, jotta ne eivät "jumitu" tiivisteiden väliin. Pipana Lady kestopuhdistuslapuille on suunniteltu erityinen Höpötintti-pussi. Vinkki! Hanki kaksi pussia ja säilytä toisessa puhtaita, toisessa likaisia lappuja. Kun likaisten lappujen pussi on täynnä, voit viedä laput pusseine päivineen pesukoneeseen! :)

  VastaaPoista
 9. Loistava idea! Minäkin vaihdoin äskettäin vanulaput luomupuuvillaisiin mutta tämä kuulostaa vielä paremmalta. :)

  VastaaPoista
 10. Pumpelo & Höppiäisen kestopuhdistuslaput ovat mielettömän ihania! Muuta ei meillä kasvojen puhdistukseen enää käytetäkään :) Sain muutaman kokeeksi ja lisää täytyy hankkia.

  Terkuin Heidi

  VastaaPoista
 11. Pumpelo&höppiäinen: Hei, kiva että löytit tänne! Ja kiitos lisäinfosta. Ja kiitos vielä että olet kehitellyt käyttökelpoisia ja ekologisia tuotteita!

  Marjaana: Kiva että vinkistä oli hyötyä. Ekologista ja kotimaista, mikäs sen parempaa! :)

  Heidi: Voi kun kiva kuulla että sinulla nuo laput ovat jo käytössä. Ja ei kun hankkimaan lisää. ;)

  VastaaPoista