keskiviikko 3. elokuuta 2011

Matkalla: NYC

tunnetila: muistelu

Image and video hosting by TinyPic

Tämän kesän reissujutut on ollut helppo kirjoittaa eikä kuvien valinta postauksiin ole ollut vaikeaa. Ainoastaan New York -postaus on antanut odottaa itseään eikä kuviakaan meinaa löytyä. Kuvien puute johtuu siitä, etten ottanut New Yorkissa kuin muutaman valokuvan. Emme juuri käyneet katsomassa nähtävyyksiä sillä ne on edelliskerroilla nähty, eikä tutussa paikassa muutenkaan tule yleensä liikuttua kameran kanssa. Jostain syystä juttuakaan ei meinaa irrota, joten teen tähän ainoastaan simppelin muutaman kohteen vinkkilistan New Yorkiin aikoville.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

"Blogimiitti" New Yorkissa, Nina ja Lilou
brunssin jälkeen eräänä sunnuntaipäivänä


Image and video hosting by TinyPic

Kivaa tekemistä New Yorkissa:

- kävely ympäriinsä
New Yorkissa joka puolella tapahtuu koko ajan jotain ja nähtävää on paljon. Välimatkat on välillä pitkiä joten jos väsymys iskee kannattaa ottaa metro. Metro-kortteja voi ostaa metroasemilta automaateista tai tiskiltä. Pahviseen korttiin voi ladata aikaa tai haluamansa summan (esim. $10 tai $20) ja korttiin voi ladata helposti lisää rahaa. Kävely-/eväsretki The High Linella on myös kiva jos on kaunis sää.

- kiertoajelut
New Yorkissa järjestetään paljon kiertoajeluita. Ajelut ovat aika kalliita (noin $44/hlö), mutta antoisia jos retken opas on asiantunteva. Kävimme itse tällä reissulla (kun helle yltyi niin paahtavaksi ettei jaksanut kävellä enää yhtään) Uptown & Harlem -kiertoajelulla joka oli todella positiivinen yllätys. Saimme kaupungin historiallisen faktan lisäksi kuulla mm. mistä talosta Yoko Ono omistaa koko ylimmän kerroksen, mistä Madonnalle ei suostuttu myymään asuntoa ja missä talossa Angelina Joliella on huoneisto. Visiitti Harlemiin oli myös mielenkiintoinen ja näimme mm. Apollo-teatterin.

On Location Tours järjestää kiertoajeluita eri tv-sarjojen kuvauspaikoille. Kävin Sex and the City kiertoajelulla joskus 2000-luvun alussa SATC:n kulta-aikoina ja kierros oli ihan huippu! Liput kiertoajeluille kannattaa ostaa netistä etukäteen ja printata kuitti mukaan. Varsinkin On Locationsin kiertoajelut on usein myyty loppuun jo ennakkoon.

- museot
MOMA (The Museum of Modern Art) ja MET (The Metropolitan Museum of Art) ovat kaksi suurimmista ja upeimmista museoista New Yorkissa. Niistä löytyy aina kiinnostavaa katseltavaa niin pysyvistä kuin vaihtuvistakin näyttelyistä. Guggenheim on ulkoa upea, mutta tällä kertaa sisällä ei ollut juurikaan mieleistäni katseltavaa ja kävelimmekin sen vain pikaisesti läpi.

Myös pieniä gallerioita ja niiden tapahtumia kannattaa seurata netistä tai paikallisista lehdistä. Tänä kesänä (kesäkuun loppuun) mm. Danziger Projects tarjoili Kate Mossin urasta kertovan valokuvanäyttelyn. Täydellisiä kuvia ja huippujuttu kaikille Kate Moss -faneille, eli myös tämä halutaan Suomeen, piste.

- Broadway -showt
Broadwaylla pyörii toinen toistaan upeampia musikaaleja ja näytelmiä joita pääsee katsomaan edullisemmin jos malttaa odottaa lippujen hankinnan kanssa esityspäivän aamuun. Esityspäivän aamuna saman päivän esityksiin lippuja myydään puoleen hintaan Times Squarella sijaitsevalla lipputiskillä.
Matinea-näytöksiin lippuja saattaa saada parilla kympillä, illan esityksiin hinnat on yleensä kalliimmat (varsinkin viikonloppuisin). Jos kuitenkin haluat nähdä juuri jonkun tietyn näytelmän, tai luulet ettet jaksa jonottaa, liput kannattaa ostaa etukäteen.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

New Yorkissa on Central Parkin lisäksi kymmeniä muita kauniita puistoja joissa on ihana istuskella piknikillä, useita eläintarhoja, häikäisevän hieno kasvitieteellinen puutarha, Coney Island jossa pääsee halutessaan biitsille grillaamaan itseään (mutta joka on nykyään aika kurjassa kunnossa), Vapauden patsas jonne järjestetään lauttamatkoja jne jne. New Yorkissa on jokaiselle jotakin ja monille liikaakin kaikkea!

Näiden vinkkien lisäksi vanhoja New York postauksia löytyy oheisista linkeistä: shoppailu, MOMA (ja käytöstavat), ruoka, Central Park, kulttuuri, koettavaa, Brooklyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti