sunnuntai 15. elokuuta 2010

Hyvät oli juhlat

tunnetila: väsy

Sain tiistaina H&M Homen avajaiskekkereissä lasillisen shampanjaa silkkimekolleni. Hups. Perjantaisten tupareiden päälleläikytyssaldo näkyy kuvassa. Paitsi ettei näy ihan kokonaan, sillä päälle tuli niin lasillinen punaviiniä kuin myös reilu annos shampanjaa eikä shampanja näy hameella. Ja tällä kertaa läikytin ihan itse. Molemmat juomat.

Image and video hosting by TinyPic

hame Antti Asplund, punaviinin nimeä en muista

Pitäisi aina muistaa seuraavista säännöistä jompi kumpi: 1. älä laita koskaan juhlimaan lähtiessä päälle mitään valkoista tai 2. jos pukeudut valkoiseen juo vain vaaleita/kirkkaita nesteitä ja piilota kaikilta muiltakin värilliset juomat.

Lisätään ostoslistaan klorite.

20 kommenttia:

 1. Oh noes :( Mä onneksi juon yleensä vaan olutta niin se lähtee helposti pois :D

  VastaaPoista
 2. Pitäisi muistaa myös se, että jos omistat vaalean sohvan, takavarikoi kaikilta pippalovierailta punkkupullot pois. Jos et takavarikoi, varaa ainakin valkoviiniä tai soodaa käden etäisyydelle hätätapauksia varten. :D
  Kokemuksesta voin myös kertoa, että shampanja/kuohuviini ei näy vaatteessa tuoreena, mutta vanhetessaan muodostaa ruskeita länttejä. Onneksi taitavat olla kohtuullisen helposti pestävissä pois. :)

  VastaaPoista
 3. Auts! Mulla oli vaan Sallan kynsilakkaa pohkeessa!:D

  VastaaPoista
 4. Sara: Heh, oh noes todellankin! :) Täytyy muistaa tästä lähtien ottaa vain olutta. :)

  Maija: Hyi, vaalea sohva ja punaviini kuulostaa järkyttävän pahalta yhdistelmältä. Toivotaan että hame lähtee puhtaaksi.

  MouMou: Hahahah, onneks mun hameeni säästyi Sallan kynsilakalta! :) Siinä voisi olla irrottaminen..

  VastaaPoista
 5. Suosittelen kokeilemaan sappisaippuaa. Onnistun itse turhan usein läikyttelemään päälleni punaviiniä ja aina olen saanut sillä tahrat irti. Pala maksaa muutaman euron, ainakin Stokka ja luontaistuoteliikkeet myy.

  VastaaPoista
 6. kiukkupussi: Sappisaippua! Sinä sen sanoit, kiitos! On varmasti ekologisempi ja hellempi vaihtoehto vaatteelle kuin klorite, vai?

  VastaaPoista
 7. On paljon hellävaraisempi. :) Eikä kärsi kädet ja koko kämppä ei haise kloorille (vaikka ei tuo saippua hyvältä haise).. Kannattaa pariin otteeseen hieroa tahra saippualla & huuhtoa ennen kuin laittaa pyykkikoneeseen. Normaali kertakäsittely ei välttämättä riitä noin isolle tahralle. :)

  VastaaPoista
 8. kiukkupussi: Kiitos vielä, haen heti huomenna sappisaippuaa. Ja ai miten niin iso tahra, ei kai..?! :D :D

  VastaaPoista
 9. Apua, eiiii!en muistanut ( yllätys! ) että vahinko oli noin laaja :(

  VastaaPoista
 10. Jonna: Hahahha, kyllä tuo vahingon laajuus tuli mullekin aamulla vähän yllätyksenä.. ;) Mutta pääasia että oli kivaa! :)

  VastaaPoista
 11. Suosittelen nestemäistö sappisaippuaa. Sitä tahran päälle ja hetken vaikutusajan jälkeen pestään normaalilla pesuaineella. Toimii lähes aina!

  VastaaPoista
 12. Vitsit, onnistuin läikyttämään turkoosille takilleni punaviiniä. Muutaman päivän päästä hieroin tahroihin sappisaippuaa ja pistin pesuaineen kanssa koneeseen. Lopputuloksena tuli vaaleat läikät. En ole uskaltanut vilkaistakaan takkia sen jälkeen, harmitus on niin suuri..

  VastaaPoista
 13. Mua kiinnostaa tosi paljon tietää, lähteekö toi tahra millään pois. Jos lähtee, niin vinkit kehiin :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 14. Aattelin pikkukuvan perusteella että tää on joku diy juttu . Hihii. Eli, jos tahra ei lähde, niin sittn roiskit punaviiniä vaan koko hameelle :D

  VastaaPoista
 15. Eikä! Voi hurja. Jaa sitten vinkkisi, miten sait tahran pois...

  VastaaPoista
 16. ^^Ulrikan ideaa jatkaakseni, kehystä tuo kuvio kultalangalla niin menee ihan täydestä....

  (Oikeesti toivon kyllä, että saat tahran vielä irti!)

  VastaaPoista
 17. Pahoin pelkään, että noin lavea tahra ei täysin irtoa... toivottavasti kuitenkin.

  Itse tosin veisin hameen Antille ja sanoisin, että taio tähän vielä jotain, joko punaviiniä tai mustalla tussilla tai painaen grafiikkaa. Ois taatusti uniikki ja varmasti hieno!

  PS. Oon saanut lasillisen punaviiniä lähtemään täysin kangassohvasta (joka tosin on viininpunainen mutta kyllä se olisi läikän jättänyt, jos sille ei olsi mitään tehnyt), kun kaadoin sen päälle pari senttiä paksusti merisuolaa. Sohvaa kun ei oikein helposti voi edes pestä. Suola ilmee kosteutta, mutta sitä pitää olla tuhdisti.

  VastaaPoista
 18. Vastaisuuden varalle vielä vinkki: vaaleat juhlavaatteet kannattaa käsitellä tekstiilinsuojasuihkeella lähes läpimäriksi (sama aine mitä sohville suositellaan käy yhtähyvin vaatteillekin). Punaviini (ja punajuuri ja muutkin vahvan väriset) -tahrat lähtee pesussa paljon helpommin käsittelyn jälkeen. Silkkivaatteen kanssa tosin pitää tehdä ensin näkymättömään paikkaan koesuihkutus ja testata ettei tekstiilinsuoja tee kuivuessaan tahroja.

  VastaaPoista
 19. Hei kiitos Rhia, tuo pitää muistaa vaaleiden vaatteiden kanssa!

  Juuri tästä sottaantumisriskistä johtuen en vuosiin käyttänyt lainkaan valkoisia ja vähän muitakaan vaaleita vaatteita.

  VastaaPoista
 20. Cat: Tosi moni tuntuu suosittelevan sappisaippuaa. Täytynee ostaa sitä seuraavia katastrofeja ajatellen. :)

  pöllö: Voi ei... Kannattaa aina testata tahranpoistajaa esim. takin sisäpuolelle. Mä olen hyvä neuvoja sillä en itse jaksa tehdä juuri koskaan mitään testejä.. Suuna päänä aina vaan yrittämään. :)

  Noora: Ostin ruokakaupasta Kloritea, liotin hametta Kloritevedessä n. 20 min, sen jälkeen pesin koneessa normaalisti. Tahrasta ei ole enää jälkeäkään. :) :)

  Ulrika: Hahhahaa, mahtava juttu! Joskus jos tahrat ei lähde irti niin tuo on paras vinkki niiden kukistamiseen. :)

  Anonyymi: Klorite, tai siis itse asiassa joku toinen merkki, olisiko ollut Klorin, ja tahraa ei enää ole. Jihuu!

  Prefecta: Heh, kultalanka vasta olisi tehnyt poikaa. :) Onneksi tahra lähti irti.

  Vimps: Suola on hyvä juuri sohvissa ja muissa. Onneksi hameen pystyi upottamaan kokonaan klooriveteen.

  Rhia: Ohoo, kiitos vinkistä! Eipä tulisi itselle mieleenkään kastaa uutta vaatetta noin märäksi, eikä varsinkaan tuollaisella aineella.

  Vimps: Voit huoleta käyttää valkoisia vaatteita. Ostat kaappiin vain pullon Kloritea tai vastaavaa. Toimii nähtävästi aina!

  VastaaPoista