sunnuntai 29. elokuuta 2010

Takki mekkojen kanssa

tunnetila: tyytyväisyys

Löysin muutama viikko sitten Fidan ale-päiviltä (kaikki -50%) trenssin. Trenssi on musta, kotimainen, vaikuttaa käyttämättömälle, siinä on irrotettava huppu ja se istuu tismalleen hartioista mutta alle mahtuu silti reilusti vaatetta. Ostin trenssin ja ajattelin lyhentää sen kaltaiselleni pätkälle sopivaksi rennoksi ulkoilutakiksi.

Kotona takkikaappia läpikäydessäni totesin omistavani jo mustan rentoilutakin, mutta minulta puuttui pidempi ja siistimpi trenssi esim. mekkojen ja hameiden kanssa käytettäväksi. Niinpä irrotin takista hupun, käärin hihat ja siistimpi trenssi vaikka juhlavaatteiden kanssa yhdisteltäväksi oli valmis.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

trenssi Luhta (second hand), korkkarit Vagabond Consuela

Olen super iloinen löydöstäni ja siitä, etten ryhtynyt lyhentämään jo sellaisenaan täydellistä takkia vaan kartoitin tarpeeni ensin kunnolla. Vuorillisten takkien leveiden helmojen lyhentäminen on vihonviimeistä hommaa ja aina joku tuppaa menemään pieleen. Jos vuorin paikalleen siististi asettelu onnistuu, niin helma jää jostain pari milliä pidemmäksi kuin muualta ja vaikkei sitä käytössä huomaa niin kun sen tietää niin se vaivaa aina.

Takin helman mitta, pohjepituus, ei imartele lyhyttä ihmistä, mutta onko sillä niin väliä? Olen ihan varma että siistin takin olemassaolo tulee helpottamaan juhla- ja muuta hamepukeutumistani niin paljon että on ihan toissijaista näytänkö sen kanssa paksujalkaiselta tanttaralta vai en. Sitä paitsi, pohjepituus on taas tulossa muotiin.

13 kommenttia:

 1. Hyvä löytö, onnittelut!:)

  VastaaPoista
 2. MouMou: Kiitos! Olen kyllä tosi tyytyväinen että kierrätettynä voi löytää joskus näin laadukkaita ja iättömiä juttuja.

  VastaaPoista
 3. Hieno löytö, todellakin. Mielestäni tuo pituus näyttää juhlavalta ja kauniilta! Ihan höpöhöpöä nuo ei sovi lyhyelle-jutut.

  VastaaPoista
 4. ihana! kengätkin on upeat!

  VastaaPoista
 5. Mites se huppu? Oliko se jollain napeilla kiinnitettävä? Mä kaipailen meinaan yhteen mustaan trenssiini huppua ja mietin josko tuon hupun saisi jotenkin siihen käymään nätisti... Siis tietty vain jos se huppu on sulle turha!

  VastaaPoista
 6. Näyttää hyvältä, tosi hyvältä! Ja pituus tuntuisi olevan juuri passeli :)

  VastaaPoista
 7. wikke: Kiitos! Mä sanoinkin ettei imartele lyhyttä, en ettei sovi. :) Mutta tosiaan, juhlava tuo pituus ennen kaikkea on.

  Sirpa: Kiitos Sirpa! Tykkään noista kengistä itsekin mutta niissä väsyy jalka ihan hurjan nopeasti. Korko on niin korkea. Mutta muuten kyllä kivat. :)

  Onneli: Huppu on kiinni napeilla. Luulen kuitenkin etten raaski siitä luopua. On se aina hyvä olla olemassa. Mutta muistan tarpeesi jos hyviä irtohuppuja tulee vastaan. :)

  Little M: Kiitos. Pituus on kyllä hyvin klassinen, turha lähteä lyhentelemään.

  VastaaPoista
 8. Joo, hyvä se voi joskus olla joten pidä ihmeessä jemmassa! Takkini on myös sen verran kulahtanut ettei nuo mustat välttämättä olis olleet lähellekään samaa.

  Nyt joka tapauksessa lähden ulos kirkkaanpunaisessa :)

  VastaaPoista
 9. Musta toi on myös hieno ja korkkareiden kanssa piruus on ihan täydellinen!

  Blogissani on sulle haaste.

  VastaaPoista
 10. Onneli: Oi, kirkkaanpunainen takki on jotain sellaista mikä sopii JUST tähän hetkeen!

  Nooruska: Kiitti Nooruska! Ja kiitos haasteesta, mä huomasin sen siellä jo eilen. En vaan järkytykseltäni kommentoinut siihen mitään. Paha paikka, paha paikka.. Ja hei, sä mestari olit tehnyt sen vielä kahdella kielellä. Huh huh! Mä lupaan yrittää tsempata. :)

  VastaaPoista
 11. Toihan on just hyvän pituinen. Etkä näytä tippaakaan lyhytjalkaiselle tai paksupohkeiselle. Ja mä sanoisin ennemminkin että imartelee, koska tuohan on juuri klassinen pituus (katopa vain noita 50-luvun muotikuvia ;)

  VastaaPoista
 12. Rhia: Kiitos, klassinen pituus tämä kyllä on. Mutta pituuden minulle soveltuvuus on näemmä katsojan silmässä. :) Mutta myönnän, että korkojen kanssa ihan ok. Matalien kenkien kanssa katastrof! :)

  VastaaPoista
 13. Ihana!!! Näytät tosi hyvältä, etkä ollenkaan pätkältä ;)

  VastaaPoista