keskiviikko 11. elokuuta 2010

Uutta ja kivaa

tunnetila: intoilu

Jopas Helsingissä tapahtuu! Tällä viikolla maanantaina avautui Stockan yläkerran ravintolamaailman, nimeltään F8, viimeisetkin osat, tiistaina Helsinki10 sai kunnian olla yksi muutamasta liikkeestä maailmassa joka saa myydä Topshopia ja Topmania muiden mallistojensa joukossa. Torstaina puolestaan avautuu jo tovin Suomeen odotettu H&M Home Aleksanterinkadulle.

Ilona oli käynyt tsekkaamassa Stockan ravintolamaailman jo ennen sen avautumista kuluttajille ja Ilonan muistutuksesta kävin heti maanantaina testaamassa yhden ravintolan uusista osista, osan nimeltä Easy. Ravintolan miljöö on mukavan viihtyisä, kunhan perille ensin löytää. Yläkerta on hyvin sokkeloinen, mutta perille etsiminen kannattaa.

En ehtinyt paikalle lounasaikaan, joten tilasin listalta pääruoaksi punajuuririsoton. Punajuuririsotto on yksi ehdottomista tämän kauden lempiruoistani, sitä parempaa on ehkä vain punajuuri-vuohenjuustorisotto tai juurikin Kuopiossa, OS ravintolassa lounaaksi nauttimani vuohenjuusto-parsapasta. Yhtä kaikki, ruoka oli herkullista! Lisäbonus hyvästä salaattipöydästä jossa oli vastapaistetun leivän ja tuoreiden salaattien lisäksi myös kivoja kotimaisen sadon juttuja, vai mitä sanotte lanttusuikaleista (ihana lanttu, tuo aliarvostettu herkkumme!) tai punaviinimarjatertuista?

Uusien asioiden listalla seuraavana olevassa Helsinki10:ssä en ole vielä ehtinyt käydä, mutta sekin puute korjaantunee tämän päivän aikana. Juttelin jo aiemmin liikkeen omistajan kanssa Topshopin rantautumisesta Suomeen ja hän oli asiasta aivan innoissaan. Maailmassa on muistaakseni 11 liikettä joihin Topshop on ottanut yhteyttä ja tarjonnut eksklusiivista myyntioikeutta tuotteilleen. Tuotteiden saaminen on siis yritykselle suuri kunnia ja uskon, että Suomessa Helsinki10 jos mikä suoriutuu tästä tehtävästä upeasti. Onnea ja menestystä!

H&M Homen avajaisbileitä juhlittiin eilen ja kävin heti hakemassa liikkeestä parempaan talteen pellavaiset pussilakanasetit. Olen haaveillut niistä jo pitkään, mutta kuten sanottu, haluan aina ensin hiplata ja tunnustella tuotteita ennen ostopäätöksen tekemistä. Eilen pääsin liikkeessä hypistelemään mallikappaleena ollutta lakanasettiä ja vaikka pieni karheus kädessä tuntui, päätin silti ottaa lakanat testaukseen.

Liikkeen toimintaperiaate on muuten hauska. H&M Home -liikkeessä on esillä vain mallikappaleet tuotteista, ja jokainen tuote löytyy kuvineen ja muine tarpeellisine tietoineen seinillä lokerikoissa olevista pienistä magneeteista. Kun tulet liikkeeseen, voit ottaa ovensuusta mukaasi talonmuotoisen magneettitaulun johon keräät haluamiesi tuotteiden magneetit. Kun olet kerännyt magneetit tauluun viet taulun kassalle ja tuotteesi noudetaan liikkeen takana olevasta varastosta. Näppärää! Näin sinun ei tarvitse huolehtia onko joku jo ehtinyt pyyhkiä hikiset kätensä tai niistää nenänsä ostamaasi astiapyyhkeeseen.

Kävin eilen myös tutustumassa Couleur Caramelin luomusertifioituun kosmetiikkaan sarjan maahantuojan toimistolla. Siitä tarkemmin lisää omassa postauksessaan kunhan olen päässyt kunnolla testaamaan sarjan tuotteita. Odotan innolla, sillä yksi positiivinen kokemus sarjasta minulta jo löytyykin.

Mikä ihana viimeinen lomaviikko menossa (ja mikä valtava mainostuspostaus tästä tulikaan... pahoittelen, haluan vain aina heti vinkata teille kaikesta uudesta ja kivasta ja nyt sitä sattui olemaan kerralla paljon), onneksi on vielä muutama päivä tätä autuutta jäljellä. Maanantaina alkaa työt. Äh! Mutta toisaalta, onneksi sain sänkyyni tällä viikolla pitkään himoitsemani pellavaiset pussilakanat, niissä maanantaina alkava arkikin tuntuu varmasti paremmalle!

7 kommenttia:

 1. Mä oon myös menossa tänään Helsinki10:iin! Stalkkausvaroitus!

  VastaaPoista
 2. Couleur caramel kiinnostaisi, eikö niitä saa kuin jostain kampaamoista tmv.?

  VastaaPoista
 3. Kyllähän hyvää kannattaa kehua! HM Homen konsepti kuulostaa hyvältä :) Pitääpä Hesaan tullessa tsekata.

  VastaaPoista
 4. AnneVee: Iik!!! Stalkkeri! Harmi kun mulla on jo lounastreffit tehtynä, olisi voinut mennä Kympistä vaikka yhdessä jonnekin lounaalle. No, jos toiste satutaan samaan paikkaan yhtä aikaa niin yritetään sit uudemman kerran.

  Petra: Tuotteita saa pääasiassa kauneushoitoloista, mutta esim. Ekolosta Helsingistä niitä löytyy myös. Tampereella noita löytää nettisivujen mukaan Tampereen kauneusateljeesta, Tampereen kemikaalikaupasta sekä Ekokampaamo ja luomuhoitola Harakanpesästä.

  Heidi: Kiva ettei tunnu liialta mainostamiselta. Aina on vaarana että joku hermostuu ja kokee vinkkaamisen liikana mainostamisena ja totta, mainoshan se on. Mutta juuri esim. Helsinkiin viikonloppureissulle tms. tulevalle luulen, että on helpottavaakin saada vinkkejä uusista paikoista ja kokeilla jotain uutta saman vanhan rinnalle. Tervetuloa Heidi Helsinkiin!

  VastaaPoista
 5. Joo! Mä en kyl monta sekuntia siellä viihtyny, 200 euroa on mun mielestä vähä liikaa kauppakassista!

  VastaaPoista
 6. Oih! Punajuuririsotto kuulostaa taivaalliselle juuri nyt kun vatsassa kurnii nälkä! Punajuuri on yksi suosikki-juureksistani, se maistuu ihanalle paistettuna.
  Tuo H&M Homen konsepti ei ole ihan mikään uusi keksintö. Uutta siinä ehkä on tuo magneettien keräily, mutta vastaavia liikkeitä on muuallakin. Esim Englannissa Argos'n liikkeissä on vain mallikappaleet tai katalogit esillä. Tiskillä maksetaan ja toiselta tiskiltä saa sitten kuittia vastaan tavarat mukaan. Sinänsä fiksu tapa tehdä ostoksia että jokainen paketti ei ole valmiiksi näpelöity ja rikki revitty muiden shoppailijoiden jäljiltä ja kauppakin tietysti säästää kun hävikkiä ei tule varkauksien muodossa. Kerran olen yhdessä Argosin liikkeessä käynyt mutta sillä kertaa en mitään ostanut. Valikoimaan kuuluu mm. elektroniikkaa, koruja, leluja ja kodintavaraa.

  VastaaPoista
 7. Anne: Voi ei, ne hinnat... Topshopin nettikaupasta tilattuna kaikki on niin paljon edullisempaa että oikein itkettää. Mutta kun mä haluan hiplata ja tunnustella.. Nooo, odotellaan seuraavia alennusmyyntejä!

  Rhia: Tuo konsepti ostosten tekoon "takahuoneesta" on kyllä juuri mainitsemiesi seikkojen takia toimiva. Toisaalta taas, minä olen juuri sellainen perfektionisti että tekisi mieli siinä kassaalla vielä avata paketti ja tarkistaa että tuote on moitteeton. Onneksi on palautusoikeus jos tuotteessa on vika.

  VastaaPoista