keskiviikko 18. elokuuta 2010

Luomuluomet

tunnetila: tyytyväisyys

Kävin viimeisellä lomaviikollani tutustumassa tarkemmin luomusertifioituun kosmetiikkamerkki Couleur Carameliin, ja sain merkin maahantuojalta kosmetiikkaa testattavaksi. Testiin pääsi mm. kaksi syötävän suloisissa, kierrätettävissä pahvipakkauksissa olevaa luomiväriä, jotka alan ammattilainen valitsi kymmenistä väreistä ja sävyistä juuri minua varten.

En normaalisti käytä luomiväriä, sillä luomeni kuivuvat helposti ja varsinkin talvella luomivärikokeilujen jälkeisenä aamuna saan rapsuttaa luomiltani kuivuneen ihon pois. Joskus silmät jopa turpoavat ja kutisevat epämiellyttävästi. Uuden tuotteen testaukset on siis hyvä aloittaa kosteina kesäpäivinä jolloin luomivärin ensikosketus hyväkuntoiseen ihoon on lempeä.

Image and video hosting by TinyPic

Luomivärit myydään yksittäin pahvisissa, pienten ranskalaislasten koululaukkuja muistuttavissa pakkauksissa. Luomivärejä voi säilyttää halutessaan tässä pienessä salkussa, tai niistä voi myös koota itselle mieluisat väripaletit pahvisiin, mutta hyvin tukeviin täyttöpakkauksiin. Omassa pakkauksessani on kaksi väriä jotka sopivat yhteen, sivellin ja pieni peili.

Ja sitten itse testiin. Viitenä päivänä peräkkäin laitoin luomilleni kahta testiin saamaani luomiväriä. Vaaleanpunaista alle ja kulmaluulle, ruskeaa väriä liikkuvalle luomelle. Vaaleanpunainen väri on lähes sama kuin luomieni ihon normaali sävy, joten vaaleanpunainen toimi hyvänä, lähes huomaamattomana mutta kivan mattapinnan antavana pohjana tummalle värille. Tumma väri antoi katseeseen syvyyttä ja teki meikatumman fiiliksen.

Käytin luomiväriä viisi päivää putkeen eikä luomissani tapahtunut kuivumista. Voitto!! Talvella tulos saattaa olla toinen, eli testit jatkuvat myös silloin, mutta ensimmäinen testirupeama sai minut todella hyvälle mielelle! Olen kuullut, että näissä luomiväreissä on hoitavia ainesosia neljä kertaa enemmän kuin joissakin kosteusvoiteissa. Hämmentävää, eikö totta?

Testasin myös viikon verran sarjan sekaihon kosteusvoidetta (moist fluide,
käytin voidetta aamuin illoin) ja tykkäsin myös tästä, hyvin kevyestä tuotteesta. Iho pysyi hyvänä ja kimmoisana eikä epäpuhtauksia tullut. Helteillä ohut kosteusvoide oli virkistävä ja raikas. Nyt kuitenkin, näin syksyn lähestyessä (kyllä, sieltä se viima on kohta tulossa) voide on minulle liian ohut ja kaipaan ehkä jo nyt hieman "jämäkämpää" kosteuttajaa. Kasvovoide on tuoksuton ja luulin sen olevan hyvä asia. Käytössä kuitenkin hieman multainen, "tuoksuton tuoksu" ei kuitenkaan minua miellyttänyt. Pidän ihonhoitorutiineistani selvästi enemmän lempeän tuoksuvina kuin kokonaan hajustamattomina.

Yhtä kaikki, kokemukseni Couleur Caramelista ovat positiivisia, eikä vähiten sen ekologisuuden vuoksi (plussaa myös merkin löytymisestä Animalian listalta). Ja vielä lisäbonukset täyttöpakkauksista niin luomiväreissä kuin kasvovoiteissakin. Vielä kun oppisin käyttämään ruskeaa (eli näkyvää) luomiväriä sievästi ja hienostuneesti enkä vain sohimaan sitä luomilleni, niin kaikki olisi hyvin!

6 kommenttia:

 1. Missä noita CC-meikkejä pääsisi katsomaan/kokeilemaan jonkun ammattilaisen ohjauksella? Olen mm. Hakaniemen Ekolossa nähnyt noita, mutta siellä huono valaistus ja myyjät eivät todellakaan osaa neuvoa oikeaa luomiväri/poskipuna/meikkivoide/muu -sävyä.

  VastaaPoista
 2. Ihastuin heti pahvisiin pakkauksiin, jotenkin todella valloittavat! Onko hintaluokasta mitään tietoa?

  VastaaPoista
 3. Hmm, mistä noita sitten saa? Taluttaisitko sä mut sellaiseen mestaan?

  (Enhän oo yhtään avuton, en.)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: No hitsi, just olin vinkkaamassa että kannattaa mennä Hakaniemen Ekoloon. :) Noita tuotteita myydään pääasiassa kauneushoitoloissa (yleensä hyvän laadun tae) ja nettisivuilta löytyy jälleenmyyjien lista. Helsingissä esim. Elegia Day Spa, Edenin puutarha Uudenmaankadulla, Biohoitola Töölössä jne.

  Enne: Nuo pahvipakkaukset on tosi ihania. Ehkä vähän liian ihania kun pakkausta ei meinaa raaskia avata. :) Onneksi se on suljettava malli joten luomiväriä voi käyttää tuosta "salkustakin". Hinnat on muistaakseni alle 20€/värinappi, olisko ollut 17€...?

  Vimps: Mä voin taluttaa sut tonne Hakiksen Ekoloon, täytyy käydä siellä muutenkin tässä joku päivä.. :)

  VastaaPoista
 5. Jes, näin tehään!

  VastaaPoista
 6. Vimps: Palataan asiaan!

  VastaaPoista