maanantai 23. elokuuta 2010

Messuterveiset


tunnetila: pakko saada uusi kamera

Terveiset Finnish Catwalk S/S 2011 messuilta! Kuka blogia harrastuksekseen kirjoittava lähtee muotimessuille mukanaan vain puhelin, ei kunnollista kameraa? No allekirjoittanut tietenkin. Hyppäsin messuille perjantaina suoraan töistä enkä aamulla muistanut pakata kaikkea mukaan. Yrittäkää kestää, unohtakaa kuvanlaatu ja keskittykää olennaiseen, kiitos!

Image and video hosting by TinyPic
Noolan
Image and video hosting by TinyPic
FIN-verkosto/ Eeva Korhonen

Image and video hosting by TinyPic
ProtoFactory/Linda Sipilä

kuvat Nokia E71


Noolanin pellavat ja Turo Tailorin raikkaat miesten jutut ovat jo useamman vuoden olleet minusta kotimaisen kesämuodin parasta antia. (Unohtamatta tietenkään Marimekkoa, mutta Marimekko ei ole viime aikoina ollut esillä näillä messuilla.) Myös tänä vuonna Noolan ja Turo Tailor olivat omaa luokkaansa, mutta tällä kertaa esillä oli myös pari uutta tuttavuutta joista tulemme varmasti kuulemaan lisää tulevaisuudessa.

IreneMikaelan musta mekko (10. kuva) oli todella upeasti leikattu ja työstetty. Myös muut esillä olleet merkin tuotteet oli tehty hyvin ja upeista materiaaleista. ProtoFactoryn Linda Sipilän (alin kuva) tyttömäiset ja kauniisti laskeutuvat mekot ja tunikat olivat vaalealta väritykseltään ja materiaaleiltaan täydellisiä tulevien kesien julhiin. BelliBellin rennot hapsut taas tekivät arkipukeutumisesta hauskaa ja leikittelevää.

Iso osa esillä olevista mallistoista oli jälleen kerran suunnattu äidilleni ja häntä varttuneemmille naisille, nuorempaan makuun kattaus jäi aika vaisuksi. Niin käy tosin noilla messuilla aina. Paikalla olleet sisäänostajat tuntuivat suurin osa olevan juuri tuota oikeaa kohderyhmää, nuoremman polven yrittäjät hankkivat pääasiassa tuotteensa toisaalta.

Nähdyn ja kuullun perusteella muodissa tulevana kesänä: mekot, ilmavuus, läpikuultavuus, kulta, pitkät helmat, pellava, silkki,
housuasut, väljyys ja mukavuus, pehmeät materiaalit, ryppypintainen nahka, kerroksellisuus ja uniformumaiset yksityiskohdat. Ei siis kovasti uutta auringon alla.

Onneksi seuraava vuodenaika on kuitenkin syksy ja siitä sää vain kylmenee. Tänä ihanan kuumana kesänä kesävaatteita on saanut käyttää jo kyllästymiseen asti, joten useampi kuukausi erossa kesävaatteista saa ne tuntumaan taas vajaan vuoden päästä mukavan raikkaille. Nyt alkaa samat kesäkretongit jo riittää.

2 kommenttia:

  1. Ei haittaa, kuvien sisältö on sentään hienoa :)

    Sain tänään jonkun pressitiedote-sähköpostin ko. tapahtumasta, ja kuten aina, sen mukana tulleet pressikuvat oli kaameita. Kokouimapukua ja vähemmän mairitteleviä uikkareita kantavista malleista, kaikkein tylsimmät mahdolliset vaatteet koko näytöksestä jne.

    Mut sä olet selkeesti bongannut näytöksen kiinnostavat jutut, juurikin ne joiden takia fc-näytökseen olisi kannattanut tulla jos olisin ollut helsingissä viikonloppuna.

    VastaaPoista
  2. Ilona: Kiitos, sitähän minäkin, sisältö on tässä tapauksessa tärkeintä! :) Miten ihmeessä nuo pressikuvat noihin tiedotteisiin valitaan?! Jos tarjolla on jotain oikeastikin kiinnostavaa, niin miksi tiedotteeseen lätkäistään "ei niin kiinnostavia" juttuja? No, onneksi täällä näit miksi tilaisuuteen olisi kannattanut tulla. Ensi kerralla sitten!

    VastaaPoista