lauantai 7. elokuuta 2010

Kuopio ei petä

tunnetila: tyytyväisyys

Vaikka junamatka kotiin meni hyvin epämiellyttävissä tunnelmissa, voin silti antaa taas Kuopiolle ja sen vieraanvaraisuudelle täydet 10 pistettä! Päiväni Kuopiossa sisälsivät mm. paljon shoppailua, päivän asuntomessuilla, maailman parhaan lounaan, satamassa järjestetyn taidetorin, 3D-elokuvaelämyksen ja ennen kaikkea maailman parasta seuraa. Kiitos sisko ihanasta viikosta!

Image and video hosting by TinyPic

kuvan shortsit löydetty siskon kirppiskasasta,
kiitos kiltti!


Uhosin täällä koluavani Kuopion viimeiset alet tarkasti läpi ja niin teinkin. Tein ostosreissuillani monta järjettömän kivaa löytöä, niistä lisää tulevissa postauksissa. Haluan kuitenkin heti, ettei vaan pääse unohtumaan, vinkata teille loistavan upeasta kuopiolaisravintolasta. Ravintola OS mainostaa itseään sloganilla "hieno mutta mutkaton" ja slogan pitää todella paikkansa. Á la
carte -listan kimppuun emme ehtineet tällä reissulla, mutta jo paikan lounas oli vertaansa vailla. Alkuun söimme taivaallisen pehmeää ja suussa sulavaa porkkanakeittoa, salaatiksi valitsimme talon salaatin jossa oli vihreän salaatin lisäksi grillattuja kauden vihanneksia ja herkullinen kastike. Pääruokana söin vuohenjuusto-parsa-pastaa, joka niin ikään oli kuopiolaisittain sanottuna ihan tolokuttoman hyvvee. Jos siis vierailet Kuopiossa niin älä ohita tätä ravintolaa!

Image and video hosting by TinyPic

Kävimme myös viettämässä aurinkoista kesäiltaa tunnelmallisella taidetorilla Kuopion satamassa. Käsityöläisten pajoissa (kuva alla) oli paljon kiinnostavia juttuja ja pakko myöntää, en lähtenyt tältäkään torilta tyhjin käsin. Löysimme siskoni kanssa kivat sormukset No Bad-designilta. Brandin takana oleva Eija Savolainen oli hauska tyyppi ja juttelimmekin pitkään hänen design-filosofiastaan ja hän esitteli meille tarinoita tuotteidensa takaa. Ostamani sormus on ollut jatkuvassa käytössä ostohetkestä asti ja tulette varmasti näkemään sitä myös täällä blogin puolella.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

neule Monki, toppi Mango,
shortsit second hand, laukku Zara, loaferit DinSko

Ja hei, vielä viimeinen vinkki jonka voitte toteuttaa muuallakin kuin Kuopiossa. Menkää hyvät ihmiset katsomaan Toy Story 3! Kaunis ja elämänmakuinen tarina, loistavia oivalluksia, hauskoja kohtauksia ja lisänä pari kohtaa joissa allekirjoittanut vollotti vuolaasti. Teatteri oli täynnä pieniä lapsia vanhempineen ja tuon kaiken keskellä minä, yksin, 3D-lasien alta poskille valuvia kyyneleitä pyyhkien. Melkein hävetti kun lapset tuijottivat ihmeissään kun tätiä itketti.

Ps. Viime kesän Kuopio-vinkit täällä. Kauppa ja Galleria Kuu tosin on lopettanut toimintansa ja Elävä kauppa on tällä hetkellä myllerryksessä remontin (?) vuoksi.

3 kommenttia:

 1. Ossissa ei näytä olevan kasvisvaihtoehtoa iltaisin, siitä iso miinus! Tuo ravintola on kyl ollu pitkään testattavien listoilla, kun sehän pääsi sille Suomen parhaiden ravintoloiden listallekin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä! Kuopio kiinnostaa kovasti, on ollut Asuntomessujen myötä esillä paljon. Ensi kesänä kenties sinne!

  Toy Storyakin olen menossa katsomaan, hyvä tietää että saa silmiäänkin pyyhkiä...

  ps. harmi, että VR petti taas :(

  VastaaPoista
 3. AnneVee: Luulen, että jos pöytävarausta tehdessään ilmoittaa kasvisruokavaliosta niin sen saaminen onnistuu. Suosittelen paikkaa todella, ainakin tällä kertaa ruokani oli kaikki kasvista ja järjettömän maukasta!

  Heidi: Vielä ehditte asuntomessuillekin! Pakkaatte auton ja suuntaatte ensi viikonlopuksi Kuopioon! :)

  Ja juu, tuo Toy Story oli tosi ihana. Yllätyin itsekin siellä vetistellessäni mutta jotenkin se iski ihan täysillä. :)

  VastaaPoista